Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung cx5913

sora

Recommended Posts

salutas dori daca ma puteti ajuta am un tv a unui prieten si- la rugamintea lui sa incerc sa -l repar fac asta non profitdeci tv se manifesta rastru normal se vede cursa inversa cadre lipsa semnal(purici) tensiunea de 200 v exista tensiune pe tk sunt pe katozi RGB intre 2.5 si max 3 v pe toti la fel aproximativ tensiuânea B+ esxista 12v,F este 0.35 vdin matricea tda 3505 are masurat cu aparatul pe pin 1,3,5 cam 7 vtensiunea pe pin 6 vcc 12 vam gasit R 570 carbonizata si devalorizata din 680 ohm in 80 ohmsunt mai novice in depanare tv asa ca orice parere ma ajuta enormptr inceput suspectez tda 3505 dar?????va multumesc

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sora

6

• cristi71

4

• johnny79

1

• dan cod

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

vedeti daca se incalzesc tare rezistentele de pe placa tk care alimenteaza finalii video (desi la o cadere de cca 190 v pe cativa k ar trebui sa iasa fum).daca se incalzesc,in proportie foarte mare e matricea defecta,daca nu,nu sunt alimentati cu 200 cum a zis colegul DanCod mai sus.

sal cadere de tensiune pe rezistentele de alimentare este de 199 v de incalzit se icalzesc bine adica nu ti degetul pe ele nu se prajesc dar nici nu las tv sa functioneze mult decit cateva minute

ok am mai facut un test am scos cupla care vine de la matrice la etajul final video....sper ca na-m facut ceva gresit.. cadera de tensiune a sczut la 153 pe rezistenta.... tk este negru si pa ktod verde si albastru am 32 de v iar pe rosu 48v mi sa pare o difereta de ce oare am diferenta oare un scurt pe cele doua ramuri sau ..asa trebuie oricum dau fuguta sa cumpar un tda 3505 si mai vedemva multumesc enorm

am schimbat tda 3505 dar defectul persita diferenta este ca acum am:cadera de tensiune a sczut la 153 pe rezistenta.... tk este negru si pa ktod verde si albastru am 32 de v iar pe rosu 48v mi sa pare o diferetade ce oare am diferenta oare un scurt pe cele doua ramuri sau ..ce sa mai aibe?

probabil ca ceva nu e in regula pe placa tk sau chiar cu tubul. daca scoateti comanda ar trebui sa urce spre 200v tensiunea pe catozi. scoateti mufa(soclul) de pe tub si masurati cu ea scoasa.

am scos mufu cu comanda de la matriceaceleasi tensiuni ca mai sussa scot si placa tk si sa masor cu ia in aer fara a fi conectata la tk

asta v am sugerat mai sus.

atasez shema etajului final acea tensiune F care ajunge in colectoarele finalilor sa schimbat la inceput cu tda stricat era .0.35v iar tensiunile pe catozi 2.5 max 3 v acum cu tda nou este 23 v iar tensiunile pe katozi 32 de v pe verde si albastru si 48 de v pe rosu am scos placa si am masurat in aer nici o modificarece sa mai aibeva multumesc

post-20685-139829565602_thumb.jpg