Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sonerie telefon fix

bac

Recommended Posts

Am o problema cu soneria exterioara a telefonului fix, cand ma suna cineva imi pica netul, daca o decuplez nu mai pica. Am schimbat prima data spiterul -- cei de la rtc ziceau ca el este de vina dar fara efect, ce as putea face la aceasta sonerie sa nu imi mai pice netul , nu vreau sa renunt la ea ca o aud cand sunt afara.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bac

5

• Eusebiu Angelescu

3

• validae

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

....Am schimbat prima data spiterul -- cei de la rtc ziceau ca el este de vina dar fara efect, .....

spre rusinea mea nu stiu ce este "spiterul"...cu toate ca a fost o perioada cand depanam centrale telefonice..... oricum revenind la problema eu cred ca nu strica sa inversati cele doua fire la telefon ( adica R cu T ...chiar in priza telefonica) si sa mai faceti un test.PS: ce tip de telefon este ? ce marca/model?

...nu se pupa....mai trebuie sa fie un cond de 1 microF nepolarizat la 150...250V ...inainte de puntea formata de cele 4 diode...verificatiPS: telefonul este montat recent?....a mai functionat pe linaia telefonica?

telefonul functioneaza de 3 ani fara probleme, problema a aparut de cand am montat soneria , nu este nici un cond nepolarizat, singurul dinaintea puntii este cel polarizat de 3,3uF la 63v, am legat-o si invers dar nu mai functioneaza.

Condensatorul in serie cu puntea trebuie sa fie 1-2uF la 250Vca nu polarizat.Cred ca e scurtcircuitat sau se strapunge temporar la apelul telefonic.Schimba-l. Am construit multe sonerii din astea cand aveam telefon fix si nu a facut niciuna probleme.

telefonul functioneaza de 3 ani fara probleme, problema a aparut de cand am montat soneria , nu este nici un cond nepolarizat, singurul dinaintea puntii este cel polarizat de 3,3uF la 63v, am legat-o si invers dar nu mai functioneaza.

greseala mea....n-am fost atent ca este vorba de o sonerie suplimentare.....in acest caz musai in locul c-ului de 3,3uF polarizat se pune 1 uF /200...250V...si fct. garantat

am incercat mai multi condesatori atat polarizati cat si nepolarizati, fara efect, tot pica netul la modem, ma gandeam sa folosesc ceva gen releu care s-o cupleze la apel, fiind alimentata de la un traf. oare cati volti sunt dupa punte, nu mai am cu ce masura...