Guest highboy Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 Pai am un amplituner cu 6 iesiri( doar 4 pot functiona simultan) si un consum de 350W...nu stiu exact care e puterea lui dar am aproximat eu ca ar ajunge undeva pe la 75-85W Boxele "hranite" de acest amplituner 2 la numar sunt home-made iar cel care le-a facut a zis ca el garanteaza ca pot suporta 300W :roll: si sunt pe 4 Ohmi(e bine de stiut ca amplitunerul suporta intre 4-8 Ohmi ).Pana aici totul e bine...dar problema incepe cant ajung cu volumul aproape de jumate atunci lumina amplificatorului incepe sa palpaie pe bass iar daca ii mai dau volum palpaie din ce in ce mai vizibil :( inca o problema ar fi faptul ca acesta se incalzeste destul de mult ba chiar dupa cateva ore daca il tin dat mai tare e cam greu sa tii mana pe el : :?Ce pot face ca sa scap de aceste probleme,cum il pot inbunatatii? Link to comment
ionut20 Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 S-ar putea sa fie de la condensatorii de pe filtraj, slabirea luminozitatii, cat despre incalzire, vezi daca este un contac bun pe radiator al pieselor din etajul final, eventual trage-i un couler Link to comment
Guest Vasile Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 Nu ai ce-i face nimic, devina este impedanta de 4 Ohmi.Mda, cu un ventilator vei rezolva situatia. Link to comment
Bogdi16 Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 Cum a zis si Vasile...E posibil ca acel amplituner sa nu i placa sa lucre in 4 ohmi..Asa s-ar explica incalzirea excesiva...dar ai riscul ca intr-o zii sa puste devinitiv!Problema o poti rezolva prin montarea unui coler..sau 2 (nu recomand sa i pui o racire activa daca amplifu nu e facut sa lucre in 4 ohmi..doar vei forta amplifu) Incearca sa il folosesti in 8 ohmi sa vezi daca vei avea aceleasi rezultate..(incalzire excesiva)..daca nu vei observa acest lucru..atunci e clar ca amplifu nu e recomandat sa mearga in 4 ohmi.!Spune te rog de cat sunt conzii din interior.!Ai putea rezolva problema cu palpaitul becului...prin montarea unor conzi mai mari dar de acelasi voltaj.O seara fainaBogdan Link to comment
Nemesis Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 Lumina scade (palpaie odata cu bas-ul - la putere mai mare ) pentru ca tensiunile din secundarul transformatorului de alimentare scad si ele in ritm cu bass-ul . Solutia in acest caz ar fi sa alimentezi partea aia cu luminile printr-un stabilizator de tensiune .Sau (mai bine dar mai dificil si scump) ai putea alimenta luminitele din alt transformator montat eventual tot in cutia amplitunerului tau daca este loc.Despre incalzire . Daca intr-adevar aparatul tau suporta impedante de sarcina de 4 ohmi inseamna ca asa a fost proiectat sa mearga (adica mai cald) . Solutiile la indemana ar fi :-sa dai mai incet ( solutie care nu cred ca o sa-ti convina :smt003 )-sa schimbi radiatoarele cu unele mai mari (daca spatiul din aparat iti permite).- sa montezi niste ventilatoare (preferabil in cutia aparatului) , care sa sufle aer peste radiatoare. Sau mai bine , daca tot zici ca ai boxe asa de puternice, fa rost de o statie facuta ca lumea (home-made sau de fabrica ) ; eu unul n-as suporta sa am boxe de 300w si sa le "hranesc" cu 75 fiecare :yawinkle: . Link to comment
Guest highboy Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 inainte sa cumpar boxele astea pe 4 ohmi am avut la el o pereche de boxe JVC pe 8 Ohmi si 85W parca si se incalzea tot asa ... cred ca o sa pun unu cooler :)iar palpaitul becurilor nu ma deranjeaza, pe mine ma streseaza o intrebare... oare cand acestea incep sa palpaie amplificatorul e la limita si urmeaza sa intre in CLIP sau pot sa-l las asa ba chiar sa dau mai tare? :weedman: P.S : multumesc mult pentru raspunsurile date pana acu' :P Link to comment
Nemesis Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 In general daca incep sa palpaie luminitele inseamna ca transformatorul e solicitat aproape la maxim si deci si amplificatorul e cam la limita ........., insa eu zic sa nu te iei dupa asta. Ca sa fii mai precis informat despre momentul cand amplificatorul livreaza puterea maxima monteaza-ti un vu-metru sau un indicator de clip ca e mai simplu . Link to comment
Guest highboy Posted July 3, 2006 Share Posted July 3, 2006 De ce mi-ati mutat asta la Radio-TV,Audio-Video?!?!??!?!?!?Cui i se pare ca in acest post era vorba de radio sau televizor?!??!?! Link to comment
Guest Vasile Posted July 3, 2006 Share Posted July 3, 2006 De ce mi-ati mutat asta la Radio-TV,Audio-Video?!?!??!?!?!?Cui i se pare ca in acest post era vorba de radio sau televizor?!??!?!Ti la mutat moderatorul pentru ca acolo se posteaza problemele cu sculele de fabrica, aici se discuta despre cum sa construiesti amplificatoare. Audio Link to comment
niq_ro Posted July 4, 2006 Share Posted July 4, 2006 chiar mai rau, i l-am mutat eu :goodman: Link to comment
Recommended Posts