Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare componenta

Recommended Posts

Buna ziua,am o centralina pentru centrala termica Hermann, centralina construita in Ungaria sub marca Honeywell.In ea e defecta o piesa care arata ca o dioda, insa se pare ca nu e, cert e ca aparatul de masura nu indica ca ar trece ceva prin ea, ma gandesc ca ar putea fi chiar o siguranta.Pe ea exista un cerculet mic in care scrie ON si una sub altele urmatoarele inscrisuri : PK MKP TV120 0206Este posibil ca liniuta din stanga sus a T-ului sa fie stearsa sau in loc de T sa fie ceva in genul literei slavone sau kirilice care seamana cu un brat de spanzuratoare :da :)Ma poate lamuri cineva ce fel de piesa este aceasta?Multumesc!

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• digix

4

• leoncris

3

• Florinel TV

1

• aldo61

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este identica ca forma si marime cu o dioda, de exemplu 1N4007, insa nu are semn de polaritate si inscrisurile sunt cele de mai sus, fiecare grup unul sub altul.

• 3 years later...

Pana la urma a aflat cineva ce pica la centralina din acest topic ?

Eu am schimbat LM339 de pe placuta ceramica dar asta n-a rezolvat problema (nu da scanteie).

Am masurat dioda dubla BAV99, cod smd A7W si este ok.

Altceva e defect. 

Trebuie schimbata , ca la masuratoare da bine si in tensiune face probleme  :reytre

Vezi ca din BAV99 , DOAR ... 1/2 ESTE UTILIZATA.

POTI PUNE ACOLO UN 1N4148 , LEJER.

"Altceva e defect." - POSIBIL SI ASTA.

Edited by leoncris