Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter ars Pioneer CS-787

Tunereader

Recommended Posts

Buna ziua. Detin de cativa ani boxele din titlu si intamplator am descoperit un tweeter ars (l-am masurat). Tweeterul este: Pioneer 66-B01A. Din pacate nu am gasit date despre caracteristicile sale,diametrul lui fiind de 8 cm, gaura de montare 6,5 cm. As dori sa ma sfatuiti cu ce tweeter l-as putea inlocui (si pe cel bun evident), pentru ca nu as vrea sa investesc prea mult...am de gand sa cumpar altele intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat. Boxele nu suna extraordinar, (poate mai mult ordinar), sunt br pe trei cai, nu au filtre - doar cate un condensator inseriat pt medii si inalte, iar material fonoizolant 5 cm grosime doar pe baza. Mai jos aveti caracteristicile boxelor si ceva poze cu tweeterul (pozele sunt de pe Net):

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tunereader

7

• Catalin C.

3

• CBI

3

• emola

1

Detalii noi:-tweeter 66-B01A 8Ohmi - condensator serie - 2,7uF/40V - masurat - 3,692uF-medie 77-B02A 6,3Ohmi - condensator serie - 2,7uF/40V - masurat - 3,560uF-woofer 20-758A 6,3Ohmi - legat pe directNu sunt sigur de precizia masuratorilor, am folosit un AX-155 de la Axiomet.

Credeti ca DT-99 de la monacor ar fi potrivit? In acest caz condensatorul serie ce valoare ar trebui sa aiba, sau ar fi necesar sa pun un filtru de ordinul 2? Am citit mult pe aceasta sectiune, imi inchipuiam ca inlocuirea unui difuzor e o chestie simpla...insa, dupa atatea pareri si controverse realizez ca ori varsta nu ma ajuta sa asimilez, ori capul meu e bass-reflex...si iese pe undeva... :nebunrau:

Buna ziua. Detin de cativa ani boxele din titlu si intamplator am descoperit un tweeter ars (l-am masurat).

Si pentru cateva randuri de text si doua poze ai atasat un fisier word? Eu zic sa incerci un powerpoint si-o baza de date access. Doar sunt gratis.

Intrebare pentru moderatori:

De ce cand cineva posteaza un grafic exportat dintr-un program de proiectare cereti dovada licentei dar pentru micro$oft nu o faceti?

PS Nu ma intelegeti gresit, mi se pare exagerare si nu-s de acord cu aceasta practica. Dar daca vreti sa fiti mai catolici decat papa, macar fiti cu toata lumea.

Se pare ca "girafa" vede bine capra din curtea vecinului... :jytuiyu Revenind la problema mea, D-le Catalin C. cum "vedeti" o rezolvare...avand in vedere ca ati folosit DT-300, care ar fi mai indicat ?

Se pare ca "girafa" vede bine capra din curtea vecinului... :jytuiyu

Revenind la problema mea, D-le Catalin C. cum "vedeti" o rezolvare...avand in vedere ca ati folosit DT-300, care ar fi mai indicat ?

Spre deosebire de "atotcunoscatorii" de pe acest forum, nu ma pot pronunta pentru ca nu stiu cum suna restul difuzoarelor. Si degeaba s-ar potrivi din poze daca nu se potrivesc ca sunet. Totusi, avand in vedere ca am CS-787 (cu toate difuzoarele arse) si "am cantarit" in mana wooferul, zic ca s-ar putea ca varianta cu doua cai sa aiba succes.

Incearca totusi sa faci lucrurile cum trebuie, doar suntem pe un forum de diy nu pe unul de sfaturi gospodaresti. Ia un microfon si masoara wooferele. Un soft sigur gasesti. Apoi, in functie de rezultatele obtinute ne putem da cu parerea.

Buna ziua. Detin de cativa ani boxele din titlu si intamplator am descoperit un tweeter ars (l-am masurat).

Si pentru cateva randuri de text si doua poze ai atasat un fisier word? Eu zic sa incerci un powerpoint si-o baza de date access. Doar sunt gratis.

Intrebare pentru moderatori:

De ce cand cineva posteaza un grafic exportat dintr-un program de proiectare cereti dovada licentei dar pentru micro$oft nu o faceti?

PS Nu ma intelegeti gresit, mi se pare exagerare si nu-s de acord cu aceasta practica. Dar daca vreti sa fiti mai catolici decat papa, macar fiti cu toata lumea.

din pacate moderatorii nu stau despice toata ziua fiecare mesaj din fiecare topic,asa ca daca vrei sa ajuti exista butonul de raport mesaj

referitor la softurile piratate,din pricina regulamentului am considerat ca nu e ok sa se urce pe forum fel de fel de extensii si screenshoturi ,multe care ocupa si spatiu degeaba ,daca se gaseste iar un 'binevoitor' ca incalcam nu stiu ce legi si se sterg iar toate atasamentele? pe un site extern sau propriu fiecare isi asuma putin mai mult raspunderea pt ce face.Inca nu a cerut nimeni dovada licentei

Am inteles, data viitoare dau direct click pe butonul cu !Din pacate romanul este needucat in privinta utilizarii softurilor fara licenta si ignora alternativele gratuite/open source.

Se pare ca "girafa" vede bine capra din curtea vecinului... :jytuiyu Revenind la problema mea, D-le Catalin C. cum "vedeti" o rezolvare...avand in vedere ca ati folosit DT-300, care ar fi mai indicat ?

poti face si asa daca esti dipus la modificarile mecanice necesaredar dupa cum s-a scris,ai nevoie si de un filtru adecvat pt cele 2 cai ulterioare,altfel nu se justifica munca,iei un tweter universal chinezesc asemanator cu cele originale(cum ar fi Monacor HT-22/8,SPP-90,SAL DT6 etc) si le legi cum erau si gataoricum boxele sunt buget,au nevoie de multe ore investite in tunning daca vrei sa le salti nivelul acustic

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, voi ramane cu SPP-90 (se potriveste cel mai bine din punct de vedere mecanic), tinand cont ca deocamdata nu am microfon de masura. As vrea totusi o confirmare ca este protejat impotriva aerului de la bass (inchis in spate...scuze daca nu se spune asa), din poze nu-mi pot da seama...