Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

videorecorder ORION VH-191RC

Recommended Posts

Am un astfel de videorecorder ce dateaza de la inceputul anilor '90. De 3-4 ani nu a mai fost folosit si la repunerea in functiune am observat ca NU mai vrea sa tina casetele in aparat, o scoate imediat.Cum nu m-am ocupat de depanari de videoaparatura, poate stie cineva ce trebuie facut. Starea sa este aproape noua, nefiind folosit intensiv nici in perioada lor de varf ( a fost dublat de un player ).Multumesc anticipat pentru sfaturi!

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• VTP

2

• BUGHIU

1

• Eusebiu Angelescu

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

asa cum a precizat colegul dl.@BUGHIU ...la asa vechime tot ce inseamna cauciuc in mecanica se inlocuieste (curele, role, etc)....cel mult rola presoare se poate pastra ( dar curatata cu triclor etilena...care, atentie ca este f. toxica!!! dar "stie sa regenereze" cauciucul destul de bine :da )O atentie trebuie acordata si "ambreiajelor"...rolelor antrenoare etc.....cam mult de lucru pentru un batran.PS: nici sursa nu este exclusa a fi verificata/ schimbate toate c-urile in special cele pe alimentarea cabestanuluiSpor la treaba

Multumesc pentru sfaturi.Am verificat curelele ( de altfel a stat depozitat la 18 grade toata perioada), a fost sters si regresat, mecanismul merge bine. Cred ca e un senzor sau contact e de vina, dar nu prea am schema!

Guest basil45

Daca microprocesorul primeste la unul din pini o informatie eronata,de la senzori in general,blocheaza functionarea.Am avut un video(un Sharp)care facea la fel.etajul prin care senzorul pt DEW(condens)se conecta la microprocesor era defect(un tranzistor cu o jonctiune in scurt).Defectul se manifesta la fel:introduceam caseta si o "scuipa" imediat.