cibserg Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Buna ziua, Am o intrebare adresata in special d-lui Vasile dar care s-ar putea intereseze si alti useri. Am de conectat motare pas cu pas model MPP57STH56-2008B cumparate de la Hi-End cu drivere CNC4X35A. Va rog sa-mi spuneti daca am intuit bine conectarea pentu modul bipolar serie. In datele de catalog ale motorului nu sunt specificate inceputurile bobinelor si prefer sa intreb inainte decat sa fac vreo prostie. Multumesc. Link to comment
Administratori Badman Posted January 15, 2013 Administratori Share Posted January 15, 2013 Este in regula asa cum ai legat Link to comment
cibserg Posted January 17, 2013 Author Share Posted January 17, 2013 Multumesc pentru raspuns.Am conectat si functioneaza.Setand driverul pe 1,5A (asa cum recomanda fisa motorului pentru conexiunea bipolar-serie) motorul se supraincazeste. Nu am masurat temperatura dar nu poti tine mana pe el mai mult de cateva secunde.Am redus din driver pe treapta de 0,6A si nu se mai incalzeste. Ba mai mult, pe acest nivel de curent motorul este mai putin zgomotos la turatii mici. Dar probabil pierd destul de mult din cuplul disponibil alimentand motoarele la 0,6A.Ce-mi puteti recomanda pentru current decay? Ce procent sa setez pentru combinatia aceasta de motoare-driver? Si cum va afecta functionarea masinii un decay mai mic sau mai mare? Link to comment
Administratori Badman Posted January 17, 2013 Administratori Share Posted January 17, 2013 setezi cele 2 pana obtii rezultatele dorite, asa fac si euLa un 50 grade nu iti face probleme ca oricum la functionare aceasta va scadea, el consuma cel mai mult cand sta in loc Link to comment
Recommended Posts