Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect cnc 3,4 axe

Guest Corbureanu Cornel

Recommended Posts

Guest Corbureanu Cornel

Salut

Planuiesc sa construiesc un cnc de mai multa vreme,... acum as avea si resursele neceasre, asa ca am rasfoit pe diferite forum-uri si am inceput sa proiectez.

Aplicatiile pentru care doresc sa il folosesc sunt :

gravura si frezare in 3 si 4 axe

materiale prelucrate: lemn, plastic, aluminiu

Cnc-ul gandit de mine are urmatoarele dimensiuni : x=2100 mm, y= 1500 mm, z=400mm (bineinteles lungimile utile sunt ceva mai mici)

Pentru constructia batiului vreau sa folosesc: profile otel 80mm x 40 mm, grosime de 3 mm

profile aluminiu 80x40 (Item)

Pentru ghidare : sina + patina de 20

Pentrcu actionare: cremaliera modul 2

Partea electronica vreau sa o iau NEMA 34 Servo Motors 4 Axis CNC Kit

http://www.kelinginc.net/CNC34ServoMotorPackage.html

Pentru servomotaore vreau sa folosesc reductoarele : http://www.cncrouterparts.com/pro-rack- ... p-197.html

Atasez si ceva poze...

Doresc sa imi impartasiti din experienta voastra si sa imi dati unele sugestii, observatii si idei astfel incat sa reusesc sa construiesc o masina viabila.

Multumesc anticipat.

post-73024-139829559333_thumb.jpgpost-73024-139829559343_thumb.jpgpost-73024-13982955935_thumb.jpg

• 5 weeks later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Salut,E buna combinatia otel cu aluminiu dar ca si sugestie eu iti sugerez sa regandesti portalul pt ca ai prea multe profile din aluminiu si prea multe prinderi cu suruburi intre profile. Si am senzatia ca e prea inalt portalul si garantat o sa ai nu vibratii ci balans.Cremaliera incearca sa o asezi in exterior pt ca asa cum e pusa o sa ai probleme mari cu praful, resturile din prelucrare, etc. Incearca sa ti imaginezi reductoarele cu toate resturile de lemn printre curea si pinioane :speriat !Dupa lista de cumparaturi se vede ca vrei sa faci treaba cu masina si pentru acest motiv revin si iti spun sa eviti profilul de aluminiu in exces. Profilele alea sun sigur bune la "masinutze" dar nu la ceva serios. Bafta !