Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitiv de ascutit cutite dantura in V

Guest bondoc

Recommended Posts

Salut!Ma intereseaza un dispozitiv de ascutit cutite dantura in V pentru masina MDV 2000. Caut de cateva zile si nu gasesc nimic pe internet, sper ca cei ce au cunostinte in domeniu sa ma poata ajuta.Multumesc anticipat.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• almarghi

4

• radu cnc

2

Presupun ca este o masina de danturat pinioane conice cu dinti elicoidali.Cel mai bine ar fi postarea unor poze ale utilajului, o poza face cat o mie de cuvinte, parerea mea.

Presupun ca este o masina de danturat pinioane conice cu dinti elicoidali.Cel mai bine ar fi postarea unor poze ale utilajului, o poza face cat o mie de cuvinte, parerea mea.

pare ca e masina de mortezat, ca am gasit-o intr-o lista de lichidari (vreo 3 link-uri pe goagal) - altceva nu am gasit.deci se poate ascuti cu o masina obisnuita pentru freze

MDV 2000 executa roti dintate cu dantura in "V" pentru reductoare(unitati pompare-petrol). Utilajul lucreaza cu doua cutite, stanga dreapta. Dupa ce se rectifica plan pt a scoate uzura cutitului, pe evolventa dintilor se face unghi de degajare pt taiere. Pe dispozituvul despre care intreb se fixeaza cutitul roata care trebuie sa descrie o raza egala cu raza evolventei pt a creea unghi de taiere.Masina de ascutit axista, ma intereseaza dispozitivul pe care se fixeaza cutitul roata.Cine produce acest dispozitiv si ceva detalii despre el daca aveti. :)

post-73216-139829565024_thumb.jpg

post-73216-139829565036_thumb.jpg

asa mai merge. acum stim despre ce e vorba. credeam ca vrei toata masina.dupa cum arata, pare a fi ceva semimanufacturat sau facut din bucati disparate. cred ca in orice atelier dotat cu masini cat de cat bune, dar mai mari se poate face. partea de jos de exemplu e de la o masina de ascutit freze, ca am si eu una ruginita pe undeva. cu o freza mica bf20 si un strungulet 250x550 nu cred ca se pot face piese asa mari, sau ia atata timp ca nu e rentabil...