Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofere Blue Tech

Guest john09

Recommended Posts

Salut. Detin un amplificator pentru bass cu fet400. Momentan ma joc cu el cu un Pioneer W307D2.Vreau sa schimb subwooferul si sa il inlocuiesc cu doua Blue Tech EW-1205 . Am cateva intrebari:1.Merita achizitia? 2.O sa se auda mult mai bine decat subwooferul care il am acum?3.Cum trebuie sa arate o incinta pentru un difuzor Blue Tech EW-1205?

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alex20alex

3

• Dj_Dog

2

• ionescu liviu

1

• ari_panterra

1

Nu or să coboare aşa mult în frecvenţă. Plus de asta nu prea sunt difuzoare de bass. Nu ai dat detalii, unde vrei să le foloseşti, pt ce anume. Acasă sau sonorizări.Nu prea merită, EW-1205 merg ca sateliţi, împreună cu nişte înalte.

Ai dreptate , dar spun sa profit de toata putere fet-ului. Cu subwoofer de masina in casa nu prea faci multa treaba. Eu unu consider ca nu se merita sa trec pe 8 ohm si sa am 250w , cand pot sa am 400w pe 4 ohm.

Vezi ca difuzoarele de la kon nu au parametrii reali. Sunt parametrii FALSI si nu te poti increde in ei ca sa zici ca le proiectezi o incinta adecvata pe baza parametrilor TS

Nu te contrazic , este posibil sa ai dreptate ... dar cum si cu ce echipament ai descoperit treaba asta ? :ciuda:

Un coleg pe forum a spus o vorba foarte inteleapta. Si anume: "Sunt prea sarac sa imi iau lucruri ieftine" (si implicit proaste).

Este o vorba veche , nu a inventat-o nici un coleg de forum stai linistit (nici macar nu este vorba romaneasca ... ) . Si era ceva de genul :

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"

Salut. Detin un amplificator pentru bass cu fet400. Momentan ma joc cu el cu un Pioneer W307D2.

Vreau sa schimb subwooferul si sa il inlocuiesc cu doua Blue Tech EW-1205 .

cum spunea si colegiu ... un LW1503 , ii trantesti un "ladoi" de cca 110-120 L acordat undeva pe la 48 hz si gata :smt103:

Ee , nu trebuie sa te superi :95 Cand faci o afirmatie trebuie sa ai si argumente serioase , am inteles parametrii sunt falsi dar cum ai descoperit treaba asta ?

Si ca sa iti mai dau un impuls asa: de unde ai scos-o p'asta?Pan' la urma cum ramane? 110 sau 120L ? Si de ce? :nebun:

E am scos-o si eu asa ... probabil m-am jucat si eu cu un astfel de difuzor din care am incercat sa scot aproape tot ... In cazul de fata sunt foarte putin importanti cei 10L , iar acordajul optin este pe la 48hz asta din ce am testat eu (daca acordajul incintei este sub 45 hz apar anumite fenome la putere mare )Probabil acum ma vei intreba : Dar de ce? De unde ? De care fenomene ? Si evident nu iti voi mai raspunde :limb:Cu stima , Alex

eu nu inteleg un lucru: omul vrea bass in casa si voi iti propuneti un difuzor semiprofesional? eu am facut comparatii intre suburi cu difuri profi / semi-profesionale si subwoofer cu subwoofer auto iar cel auto castiga detasatplus ca la un subwoofer profesional, in camera care il pui, nu ai bass, bass-ul apare mai departe, poate chiar la vecini (daca stai la bloc)acel pioneer ca si calitate si coborat in frecventa o sa mature pe jos cu acele 2 ew-urice te nemultumeste la pioneer?

eu nu inteleg un lucru: omul vrea bass in casa si voi iti propuneti un difuzor semiprofesional? eu am facut comparatii intre suburi cu difuri profi / semi-profesionale si subwoofer cu subwoofer auto iar cel auto castiga detasatplus ca la un subwoofer profesional, in camera care il pui, nu ai bass, bass-ul apare mai departe, poate chiar la vecini (daca stai la bloc)acel pioneer ca si calitate si coborat in frecventa o sa mature pe jos cu acele 2 ew-urice te nemultumeste la pioneer?

Nu are incinta corespunzatoare: una e sa asculti in 2m cubi si alta in peste 30m cubi.Un alt aspect este legat de confundarea subwoofer-elor cu a woofer-elor :asa se ajunge la conceptii si idei gresite care se propaga prin mediul virtual la toti cei lipsiti de experienta si cunostinte in domeniu.Un lucru bun e ca se incearca/experimenteaza,doar asa se ajunge la intelegerea fenomenelor.

Poate omul are o camera de 30-40 mp ... :rade: Intradevar , daca vrei pentru o sufragerie modesta de bloc comunist ( 12mp - 17mp ) mai potrivit este un bass cu difuzor auto gen Xpress 12, Xpress 15 ( daca nu ai suficient buget ... daca bugetul iti permite mai mult sunt si altele mai potrivite )

sa stii ca achizitia merita si sunt chiar foarte bune dupa mine.Sfatul meu e sa le cumperi :aplauze

sa cumpere ew-urile? pe ce te bazezi cand spui asta?
Guest cornel36

Daca tot este vorba despre BT. atunci la pretul celor 2 ew 1205 iti iei lw1503 si daca volumul incintei nu te deranjeaza un band-pass6 cu el te va multumi in casa.Bass+delay si un SPL peste cel al sistemelor home ce se gasesc prin magazine .Este o varianta low-buget tin sa subliniez, dar care va fi peste varianta propusa de tine.