Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Myhayxx

tv profilo 4055txt

Recommended Posts

este vorba despre acest model de tv pe care il vedeti in imagine..defectul lui e ca atunci cand il pornesti nu se vede nimic pe ecran decat niste linii cu purici si slab de tot sonorul..dupa cateva minute de functionare incepe sa creasca nivelul sunetului se zaresc niste imagini si isi revine dupa care functioneaza normal..se comporta asa doar pe analogic, pe digital de exemplu prin mufa de euroscart functioneaza din prima fara nicio problemastie cineva care ar fi defectul..nu stiu eu ma gandeam la selectorul de canale,poate zic vreo prostie....sau ma poate ajuta cineva cu o schema ca am tot cautat si n-am gasit

post-27344-139829551512_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

am schimbat si in cutia de langa tuner dar nu chiar pe toti ca nu am avut. eu sunt un pic mai incepator in ceea ce priveste tv-urile nu stiu la ce va referiti cand ziceti partea de primar.oricum maine ma duc sa-mi mai fac stoc de condensatoare si mai inlocuiesc din eleschema este impartita in: "Main Diagram", "CRT Diagram", "Teletext Diagram", "Remote control diagram".. ar trebui sa schim toti cond din partea de "Main Diagram"??

Link to comment
Share on other sites

Buna seara. Nu deschid alta convesatie, chiar daca este veche. Ma chinuie acest tv Profilo 4055 varianta fara txt.

Cu ceva timp in urma (un an) i-am facut o cura de condi. A mers bine , dar cate odata pierdea una din culori la imagine. Acum m-am hotarat sa vad care-i baiu... Ma pregatisem cu niste condensatoare, dar cu esr langa mine am constatat ca mai toti sunt buni.  ...ok , il asamblez la loc, il pornesc si surpriza : nu am imagine... dar este osd . Scot mufa (din placa cu pca ) care duce rgb si fb in placa de baza si am imagine perfecta. Dar fara osd... Interesant nu ? Atunci cand nu am imagine dar este osd, acest osd este ciudat , adica nu pe fond negru cum era normal, ci pe un fond roz. Cu siguranta este un defect provocat , dar indrumati-ma va rog.

Am verificat calea semnalelor sincro v si h (nu am osciloscop) si este ok. Tensiunile ok.

Edited by smd-man
Link to comment
Share on other sites

In ideea ca este un defect provocat de depanator am venit cu exemplul de nei indiana.

Ma refeream la faptul ca pe tuner se vedea ca si cum ar fi fost in av(ecran negru cu osd normal) daca nu se conectau mufele de pe capac.

Nu am zis cu ce este construit.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines