Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiuni aparute la un LCD TV Sony Bravia KDF E50A11E

Guest danico40

Recommended Posts

Guest danico40

Buna ziua,Sper ca cineva sa poata sa-mi dea vreo sugestie in privinta acestei defectiuni aparute la un LCD TV Sony Bravia KDF E50A11E :In momentul deschiderii ledul rosu trece in verde, clipeste de 23 de ori, displayul ramane negru (ici colo cate un pixel sau o linie), sunetul nu e prezent si dupa un timp trece in stand by.Se aud releele si ventilatorul. Nu a mai fost folosit de cateva luni cand avea imagine, ce-i drept putin intunecata. Am observat ca tinand tasta PROG apasata continuu displayul isi schimba culoarea de la verde la rosu inchis pe toata suprafata dupa care devine negru. Va multumesc anticipat?

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• validae

2

• elmar

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din ce am vazut pe net, acest tv e un TV Retroproiector, nu un LCD panel, se pune problema starii de uzura a lampii si electronicii aferente. Ati mentionat ca anterior defectarii, se vedea mai intunecat.Lampa arata cam asa

post-21106-139829548772_thumb.jpg

Guest danico40

in afara de al "butona" ...ia-ti mai facut ceva?la-ti desfacut?ati masurat vre-o tensiune? ...conzii ia-ti verificat?

abia am gasit schema,conzii din sursa doar vizual. multumim!
Guest danico40

Din ce am vazut pe net, acest tv e un TV Retroproiector, nu un LCD panel, se pune problema starii de uzura a lampii si electronicii aferente. Ati mentionat ca anterior defectarii, se vedea mai intunecat.Lampa arata cam asa

exact este o lampa xl2400, in timpul functionarii, prin fantele de la capac se poate vedea ca lumineaza.