Guest AdyBoby Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 SalutareAm si eu nevoie de cateva sfaturiAm un apartament de 3 camere situat la parter (asta insemna mari probleme cu securitatea locuintei = multe locuri prin care se poate intra)Apartamentul fiind in renovare (asta insemnand ca nu ma intereseaza cate cabluri trebuie sa trag prin casa ca oricum le ascund prin pereti) m-am gandit sa instalez un sistem de supraveghere video (8 canale) si un sistem de alarma cablat. Am primit unele sfaturi ca nu as avea nevoie de amandoua sistemele pentru ca cel de supraveghere poate indeplini si rolul de alarma (cand detecteaza miscare sa trimita mesaje, mail-uri ...). As dori totusi niste sfaturi de la persoane avizate in acest domeniu pentru ca odata terminata renovarea nu mai vreau sa trag cabluri prin casa sau sa platesc prea mult pentru un sistem de alarma wireless. Apartamentul fiind la parter am nevoie (dupa parerea mea) de centrala alarma+tastatura+sirena exterior+2 acumulatori+1 contact magnetic pentru usa de la intrare+5 pir-uri (bucatarie, sufragerie, dormitor 1, dormitor 2) asa ca daca scap doar cu sistemul de supraveghere video la care nu vreau sa renunt as fi foarte fericit.Va multumesc anticipat. Link to comment
Guest interitus Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Salut.Iti recomand sa nu renunti sub nici o forma la sistemul de alarmare.Este mai dificil sa "armezi/dezarmezi" sistemul video. Gandeste-te ca esti acasa, te misti in fata camerei si ea iti trimite mail-uri. Exista module care se monteaza la sistemele de alarmare si iti trimit SMS, mail sau chiar te suna pe telemobil. (costurile sunt in functie de pretentii ;).Unde vrei sa pui camerele video? In interior sau in exterior? Vei fi filmat tot timpul cat vei sta in casa? Link to comment
briobit Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Parerea mea:- absolut necesar sistem de alarma- optional videoLa alarma eu as face asa:- la geamurile care se deschid contacti magnetici, dar pusi in asa fel incat sa poata fi lasat geamul oscilobatat, ca sa poata fi armat- senzor de miscare in fiecare camera, eventual hol- la fel un contact pe usa/usile de la intrareAstfel noaptea sau ziua vei putea arma contactii si te poti plimba prin toata casa, dezavantaj daca iti bubie sticla de la geam, sunt degeaba pusi.Cand pleci de acasa armezi si contactii si senzorii si nu mai are pe unde sa intre nedetectat.E cam aiurea cu filmatul prin toata casa, mai umblii si tu sau altii "naked" prin casa si se mai uita careva pe monitor/net etc.Eu am o boala sa ascund camere din alea mici pe scara in te miri ce doze/gauri in perete cutia de internet de pe scara sa am usa acoperita din exterior.A si inca o chestiune, daca nu te uiti la niste metrii de cablu trage fiecare piesa cu firul ei, pentru ca am patit de nenumarate ori sa vin beneficiarul in urma sa puna tablouri oglinzi mobila suspendata si fix in cablurile de alarma si mai anulam cate un senzor daca nu vroia sa sparga peretele. Link to comment
Guest AdyBoby Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Multumesc pentru sfaturi.Acum tebuie sa ma hotarasc ce alarma sa-mi montez. Link to comment
briobit Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Iti recomand eu ca asta montez de ceva timpParadox SP7000 cu o tastura LCDAi 16 zone cablate pe placa (suficiente zic eu), poti atasa un modul VDMP3 (un apelator vocal, care necesita linie de fix si poti arma/dezarma de pe telefon plus alte functii, si un modul radio RTX3 pentru extindere cu senzori de miscare/fum/contacti magentici telecomenzi etc Link to comment
dragon82 Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Eu am montat o camera spion in vizor! Merge brici! Link to comment
briobit Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 eu ieri noapte am montat 4 bucati intr-o alimentara, fara sa stie angajatii doar patronul, ca pozitie in corpul neonului (4 bucati) gaura pe unde se filmeaza are 2.5 mm si culmea deja ma suna azi ca a facut film cu o angajata care facea "curat" prin casa de marcat Link to comment
Taraxacus Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 As vrea si eu sa-mi montez la serviciu asa ceva, am un coleg sau colega care imi face ”curat” in sertar. As avea nevoie de ceva recomandari, ce tip de camera sa cumpar si cum sa o leg la calculator, ce program sa folosesc. Am un neon care pot sa-l folosesc in acest scopeste deasupra biroului meu si mai am un senzor de miscare de la alarma in colt iar langa el am o doza deci posibilitati sa montez am destule.Imi poate recomanda cineva ce sa folosesc si cum? Link to comment
Guest CCTVconsult Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Pentru conexiune directa la un calculator aveti nevoie de o camera IP. Recomandarea mea este ceva de tipul compact (sau cube). Exista in variante de rezolutii VGA, HD si FULL HD. Pentru un birou de dimensiuni mici (20 mp sa spunem) este suficienta o camera cu rezolutie VGA. Poti incerca aici supraveghere24 Eu iti recomand modelul asta: Camera Compact A-MTK 1.3MP AM21CoD Este undeva pe la 480RON. Link to comment
Recommended Posts