Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd daewoo DSL 19T2WC bazaie si oscileaza lumina

crydel

Recommended Posts

Buna ziua .Dupa cum spuns si in titlu am un lcd tv/dvd/monitor care l-am primit nefunctional ,iam schimbat un condensator de pe placa de backlight la care nu se putea citi valoarea cu un 16v 1000 microfarazi si timp de o luna a functionat ok dar acum il aprind imi oscileaza lumina si bazaie sunetul din difuzoare ,dupa ceva timp se stinge si dupa ce il reaprind e ok se vede normal si nu se mai aud bazaituri in difuzoare are cineva idee de la ce (mai ales ca nu gasesc manual sau schema ceva)

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• crydel

3

• validae

1

Top Posters In This Topic

Verifica condensatorii electrolitici din sursa, si pe cei de pe invertor, verifica cu lupa lipiturile la trafo invertoare si tranzistoarele invertorului.Chiar ieri am gasit un monitor care avea lipituri reci la doua bobine soc de pe placa invertor.Condensatorii din sursa schimba-i oricum ca nu-s multi, ea saraca duce greul.

Multumesc de informatii ,maine daca mai am timp bag nasu in ea sa vad ce iese ,voltajul era pe undeva pe la 11/11,4 amperajul ...nu am cu ce sa l masor asa ca merg pe varianta dumneavoastraVa multumesc si va doresc sarbatori fericite :101