smoala Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 BUNA SEARA !! Are cineva o schema de 11 AK 30A 11 adevarata? Am un tv VERYO in care a curs ceva in zona selectorului de canale si in timp s-au corodat si cablajul si terminalele de prin zona. Schema care e gasibila peste tot este de la sasiul 11 AK 30 A4, procesor ST 92195C9B1/OBA selector SAMSUNG TECC 2949 VG28B.Eu am procesor ST92195C7B1/OER si selector W8P (PLL) TAEM G084D.Problema : Nu am VT terminal 2 selector, cablajul (pin2) se termina in C 538 si in L 212, care nu a fost montata din fabrica, Lipsesc din montaj Q 502, si toate componenteledin zona lui, singur ce am pe pinul 9 VST 33 V, D 106 33V si R 559, C 536 fiind legate direct pin 9.Rugaminte: Dati-mi si mie un VT, care aveti ca eu nu-l gasesc pe asta cu nici un chip, Intrebare : Acordul la acest procesor+ selector se face altfel ? Tensiunea pe pin 9 VST sta fix 32,9cand ii dau cautare.Multumesc si LA MULTI ANI!!! Link to comment
leoncris Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... STEL_.html Link to comment
smoala Posted December 23, 2012 Author Share Posted December 23, 2012 Domnul leoncris este exact schema pe care am gasito si eu peste tot, am in fata 3 sasie conform acestei scheme si pe toate scrie 11 AK 30 A4 si pe a mea scrie 11 AK 30 A11, cablajul este apsolut identic insa am exact diferenta de procesor si selector ca mai sus plus piesele lipsa de la montaj, am incercat sa refac cablajul confor acestei scheme si nu a mers. TV a fost folosit pe cablu inainte dar nu pot vedea ceva ce a mai ramas memorat ca nu merge varicapul.SCL si SDA exista pe acolo ceva. Link to comment
elmar Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 dvs aveti in placa un selector sinteza de frecventa si este controlat direct prin SCL SDA de procesor ....VT-ul se "face" in selector si se aplica diodelor varicap...asa ca problema dvs e alta Link to comment
gl 04 eyc Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 cred ca e ce va trebuie..Scuze, am vazut dupa ce am postat ca este vorba de aceeasi schema din linkul de mai sus. Link to comment
smoala Posted December 23, 2012 Author Share Posted December 23, 2012 Sir, inteleg ca nu pot schimba cele 2 selectoare intre ele din motiv de procesor, ca ii construiam montajul din schema, cred ca procesoarele sunt diferite rau, ca pe linga asta al meu mai lipseste o groaza de piese. Link to comment
elmar Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Sir, inteleg ca nu pot schimba cele 2 selectoare intre ele din motiv de procesor, ca ii construiam montajul din schema, cred ca procesoarele sunt diferite rau, ca pe linga asta al meu mai lipseste o groaza de piese.d-le ,procesorul e programat diferit fata de cel din schema ,in asa fel incat unele piese dispar de pe placa ...dar sa nu credeti ca schema e mult diferita de realitate(placa dvs)schema e facuta pentru selectorul cu sinteza de tensiune iar dvs aveti un selector cu sinteza de frecventa procesorul trimite comenzile vt,B1,B3...digital....selectorul avind inclus "receptorul" care executa aceste comenzi, ne mai fiind nevoie de acele piese exteriore...dar in fond , care este problema dvs? ce nu face tv-ul?nu "prinde " programele? Link to comment
smoala Posted December 23, 2012 Author Share Posted December 23, 2012 Exact, nu prinde nimic, la cautare nu se simte nimic pe rastru, OSD in regula, AV in regula. In tv a curs ceva care dupa 3-4 luni de stationare a corodat si strapurile alea de pe langa selector si foliile dintre selector si marginea placii, terminalele de la rezistentele din zona, ca daca ii puneai clorura ferica si nu coroda in asa hal. Am desfacut capacele la selector si acolo nu a patruns, nu se vede nimic oxidat. Se poate sa nu fi refacut vreo folie, cu toate ca am comparat cu alt sasiu alaturi. Daca ating cu surubelnita iesirea FI se simte foarte bine pe rastru. Tensiuni am: alimentare 5V, RAA 4,2 V; 33 V pin 9; SCL, SDA in jur de 5 V. Nu mai stiu ce am pe pin 3 AS ca am inchis tv, il las dupa Craciun ca am pierdut toata ziua cu el. CRACIUN FERICIT LA TOATA LUMEA ! Link to comment
Recommended Posts