Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TVorion combi 5192 culori lipsa

Guest sharkyx

Recommended Posts

Guest sharkyx

Salut de ceva vreme televizorul meu si-a pierdut din culori.Cand il aprind se vede normal, dar in 2 secunde se amesteca culorile si obtin o culoare violet pe un fundal negru.Am desfacut capacul televizorului si m-am uitat la placuta din spatele tubului.Se observa 3 tranzistori si 3 rezistente mari.La baza Tranzistorilor se observa cum placuta a fos aproape carbonizata in dreptul picioruselor, e neagra in special la unul din ei.Deocamdata nu am cu ce sa-l masor si nici nu prea ma pricep, as vrea sa schimb tranzistorii.Se pot gasi la comanda? is scumpi? pe ei scrie C4120 e10 (nu mai tin minte exact).Rezistentele sunt pe codul culorilor, nu scrie nimic pe ele, banuiesc ca sunt de vreo 10k.Poate vrea cineva rabdator sa ma ajute si sa-mi explice pas cu pas ce as putea EU face.P.S. stiu, un service e cel mai recomandat dar am vreo 40 de km pana acolo, sper ca am postat la categoria potrivita.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BUGHIU

1

• dan cod

1

• leoncris

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Masoara tensiunea pe cei 3 catozi cand este buna imaginea si cand nu si vezi modificarile.Se poate ca tranzistorii finali video sa fie defecti cum se poate ca si comanda lor sa fie cu probleme.Eu as schimba oricum tranzistorii aia.Merg finali video npn si recuperati din alte Tvuri .Multe tipuri.