Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema placa video 8800gts


Guest bag3ra

Recommended Posts

Am o problema cu o placa video , un asus 8800gts 640/320biti. Nu pot porni calculatorul cat timp ea este montata pe pc.Apas butonul de power , se misca foarte putin coolerele(o fractiune de sec) si atat. nu porneste nici placa nici calculatorul.Ar putea fi un condesator cu probleme ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

La o astfel de manifestare eu cred ca sursa de pe placa video este de vina, mai exact tranzistorii de la unul din convertoarele Buck sincron sunt in scurt.Am avut exact acelasi defect la mai multe placi 8800 si am gasit unul din mosfetii de la un Buck in scurt.Nu exclud sa fie condensatorii cu probleme dar la tine sigur e un mare scurt acolo si intra sursa in protectie, de asta porneste pentru o fractiune de secunda.

Link to comment
Share on other sites

Daca poti sa le verifici cu ESR-metrul ar fi foarte bine.Daca nu, poti sa le schimbi, nu sunt multe.Am gasit si remediat vre-o doua placi video cu asemenea probleme. Acum, e posibil sa fie si alte probleme nu doar din condensatoare, dar merita incercat, nu costa mult si satisfactia e mare :freaza: Vezi ca e un forum,, Badcaps" pe net care trateaza problemele cauzate de condensatorii electrolitici pe placile de baza si video.Noroc ca au aparut condensatorii solizi care vor inlocui electroliticii in zonele critice. Bafta !

Link to comment
Share on other sites

Mircea , unde pot gasi piesele de care spui pe placa video ? (nu ma pricep asa de bine)

 

Dispun doar de un letcon , fludor , tresa si cam atat deocamdata.

 

 

Poze cu placa - http://imageshack.us/photo/my-images/19/img0021jpo.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/853/img0020ao.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/19/img0021jpo.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/26/img0017oa.jpg/

Link to comment
Share on other sites

Uite am incercuit condensatorii de pe placa ta, dar nu as crede ca ar fi ei de vina,sunt solizi, masoara-i oricum pe toti cei mari. Cu sageata am marcat un tranzistor, mai verifica-i si pe cei ca el. Daca nu te pricepi, roaga un prieten cu experienta/scule. Merita incercat! Sarbatori fericite !

post-21106-139829547692_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Eu sustin ca e mai important si mai usor de masurat tranzistorii, sunt in partea mufei de alimentare, pe aceeasi parte cu chipul GPU, sunt cate 3 in linie.Mai intai vezi ce scrie pe ei, apoi cauti datasheet ca sa afli pinout-ul si apoi ii masori cu ohmetrul in circuit, masuratorile se fac la rece (nealimentat).Este posibil ca la unii sa gasesti rezistenta drena-sursa de valoarea mica (5-10 ohmi) dar asta e din cauza ca e GPU in circuit (sarcina convertorului buck-sincron), daca vrei sa te convingi ca sunt buni trebuie sa-i dai afara.La tranzistori o sa ai nevoie de statie cu aer cald.Daca nu poti identifica tranzistorii sau nu stii sa-i masori atunci nu poti repara placa, apeleaza la altcineva in cazul asta.Bafta !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines