Luca Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Ce potentiometre asi putea pune in locu celor originale la un amplificator IEI A-350 ? Ma intereseaza in speecial cel de volum, atasez si o poza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
player4 Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Ce potentiometre asi putea pune in locu celor originale la un amplificator IEI A-350 ? Ma intereseaza in speecial cel de volum, atasez si o poza. VAi de c#ru tau... Dai sfaturi in stanga si in dreapta despre fiabilitatea amplificatoarelor si nu esti in stare sa schimbi un potentiometru "Domnu' inginer", pune mana si masoara rezistenta acelui potentiometru in cateva puncte pentru a afla valoarea lui, precum si daca este logaritmic sau liniar. Dupa ce afli aceste lucruri, cauti pe net unul (...da..poti cauta si pe google imagini, cum iti place tie) care sa corespunda dimensiunilor (distanta intre pini, lungimea si tipul axului). Pentru a iti reusi aceasta complicata operatiune descrisa mai sus, este necesar ca inainte si dupa terminarea ei, sa faci cateva bai cu "gramatica limbii romane". Iti doresc noroc! (succes se ureaza celor ce au habar..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpavictor Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Vei gasi tu pe net o poza cu potentiometrul buclucaș...ca doar esti expert in poze de pe net !Dar mai asteapta , poate vei primi sfaturi competente , exact ca cele pe care le oferi si tu altora ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNCSS Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 De cand asteptam momentul asta! Acum pot sa-ti zic si eu,mister inginer,sac,fiindca in momentul asta cred ca iti poti da seama ca nu mai esti un "zeu" al amplificatoarelor.Potentiometrul ala trebuie mai intai sa-l dezlipesti pe pe placa,apoi sa-i masori rezistenta,iar dupa fuga la magazin/talcioc si cauta altul identic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luca Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 Nu sunt chiar atat de prost incat sa nu stiu sa schimb un potentiometru, sa il masor, asta este ceva simplu. Cand am intrebat "Potentiometru Echivalent pt IEI A-350" nu mam referit ca valoare si tipu lui si la ce potentiometru merge fixic din punct de vedere al dimensiunilor in locu celui original. O Chinezarie ordinara cum este cel de mai jos nu merge prins din cauza filetului scurt si a tijei mici. Din schema reiese ca este de 100 Kohm si este Liniar. Multumesc pt Mistourile facute Link to comment Share on other sites More sharing options...
89-CEC Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 In schema e dat potentiometru si cu legatura pentru control fiziologic (loudness) , acele legaturi cu conector galben din poza prezentata de tine . Vezi ca cei de la ALPS au ceva de genul . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigisman Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Nu sunt chiar atat de prost incat sa nu stiu sa schimb un potentiometru, sa il masor, asta este ceva simplu. Cand am intrebat "Potentiometru Echivalent pt IEI A-350" nu mam referit ca valoare si tipu lui si la ce potentiometru merge fixic din punct de vedere al dimensiunilor in locu celui original. O Chinezarie ordinara cum este cel de mai jos nu merge prins din cauza filetului scurt si a tijei mici. Din schema reiese ca este de 100 Kohm si este Liniar. Multumesc pt Mistourile facute De la magazinul de componente electronice !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorik199 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Totusi nu prea inteleg de ce au folosit un potentiometru liniar cad de obicei se folosesc logaritmici http://www.conrad-uk.com/ce/en/product/ ... O-100K-LOG Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy37 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 De ce nu-l repari pe cel original?'Poti inlocui cu orice potentiometru recuperat dintr-un alt amplificator care sa aibe priza de loudness si sa respecte valoarea originalului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luca Posted December 21, 2012 Author Share Posted December 21, 2012 Amplificatorul nu este al meu, eu nu am ce face cu el am depasit de mult nivelu lui A-350 , este al unui prieten care ma tot bazaie la cap de cateva luni sa ai schimb potentiometru de volum. La magazinele din orasu meu nu are nimic care sa se potriveasca, trebuie sa-i comand dupa net. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Amplificatorul nu este al meu, eu nu am ce face cu el am depasit de mult nivelu lui A-350 Sunt sigur de asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
89-CEC Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 ..................In oras la mine nimic care sa se pottriveasca trebuie sai comand dupa net.Sincer , asculta recomandarea facuta de ceilalti colegi care ti-au spus-o si inainte ..................renunta pentru o perioada la electronica si ocupa-te serios de gramatica limbii romane . Nu mi-o lua in nume de rau , insa dupa cum se pare mai ai inca foarte mult de invatat . Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Cam greu de gasit potentiometru nou cu dimensiunea aia si sa mai aibe si prize pentru conectarea retelei RC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
89-CEC Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Pentru acele cateva rezistente si condensatoare se poate foarte simplu realiza montajul in functie de gabaritul si configuratia pinilor noului potentiometru pe un circuit de teste (http://www.mydarc.de/dh4ym/Grafik/Testplatine.JPG) .ALPS produc potentiometri cu priza loudness . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Daca nu e spart se poate desface, spala, unge fara probleme. Cel din poza nu arata rau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.