Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupatoare cu LED, spot LED...


Guest smiley82

Recommended Posts

Guest smiley82

Salutare! Am intampinat si eu o mica problema si ma gandeam ca mi ar prinde bine niste pareri/solutii.E simplu: am un circuit cu niste spoturi LED de 3W care sunt actionate de un intrerupator. Datorita LED ului de pe intrerupator, cand acestea sunt oprite, primesc un curent fals care le da spoturilor un fel de impulsuri. Cu alte cuvinte circuitul spoturilor se inchide prin led ul intrerupatorului si le face sa sclipeasca la un anumit interval de timp. Intrebarea e cum as putea sa scap de aceasta problema fara sa renunt la ledul intrerupatorului si fara sa am posibilitatea de a mai trage un fir de nul in doza intrerupatorului.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Puteti pune inca un circuit cu beculet cu neon, identic ca cel din intrerupator, in paralel pe spotul cu leduri sau puteti pune o rezistenta de 100 kiloohm tot in paralel pe spoturi. Asa, beculetul cu neon sau rezistenta, "descarca" tensiunea care ar incarca condensatorii din spotul cu leduri si care ii face sa "clipeasca". Aceeasi solutie si pentru becurile economice daca au aceeasi problema.Se gasesc in comert asemenea indicatoare de panou care contin acel beculet cu neon. Cautati la google imagini dupa "indicator de tensiune cu neon" si dupa primele poze cu "incercatoare de tensiune" sunt si poze cu acestea in carcase de diferite culori.

Link to comment
Share on other sites

Guest smiley82

S-a rezolvat! Am pus o rezistenta in paralel cu spoturile, care functiona ca si un consumator de 0,3W. Acum e in regula. Multumesc!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines