Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect SURSA 32POWER500.PCB

Guest Sandu-2000

Recommended Posts

Guest Sandu-2000

Dupa schimbarea electroliticilor in sursa,Nu vrea so ia nu am rastru, in continuare,la masuri pe sursa am 11,9 in loc de 12 si 4,9 in loc de 5 mai am gasit o dioda care da 3,8 v in loc de 3.3 si mai are niste piese asemanatoare cu diodele sub ele scrie FB 106 si pe aceea nu da nimic.Intrebare : ce este acel FB? este un fuzibil? seamana cu o bara de ferita cu terminale de rezistenta si este de dimensiunea unei diode.Daca nu am schema sursei cine stabilizeaza tensiunile? Acel integrat F9222? Merge totul dar observ pe placa T-CON ca licare un mic led verde.Este normal? Nu stiu ce sa mai masor, fara o schema umblu ca orbu.Va rog explicati-mi si mie macar ce face acel FB sa-mi dau seama daca lucreaza sau nu.MUltumesc mult ptr.IntelegereSURSA:32POWER500.PCB CIP F9222L.MA GINDESC CA DACA NU AM TENSIUNILE DE 5 SI 12V procesorul nu ia comenzile + selectorul nu merge nu gasesc traseul de iesire semnal video complex din selector,se spune intr-o alta documentatie gasita pe Net. ca selectorul este comandat in SCL.Dar macar sa fac sursa sa scoata tens.corecte.In rest TV merge bine,doar ca nu am imagine.O avea vreo siguranta sau rezistenta siguranta pe calea video? La prima vedere pe T-Con totul este in regula,Invertorul merge bine, dar nu am imagine.Multumesc ptr.intelegere.Cu multa stima ptr.Comunitate si SARBATORI FERICITE

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply
Guest Sandu-2000

Am gasit pe tub 2 etichete cu urmatoarele:1-Model:NO:TY260XW01 V.2 AU OPTRONIX 1B XXX MADE IN TAIWAN M12- BL P/N59.26T01.015/C BL EC 111123122 13- BL LOT ON C050403 CFL LOT NO QLaPe T-con scrie TDF 0546 procesor:SAA5264PS/M3/0104 CE2205 01 SAA5264V1.6-205Mai are 2 procesoare mari PIXELWORKS PW113-20Q PIXELWORKS PW 1235SI MAI SUNT SI ALE PROCESOARE DAR NU LE MAI INSIR PE TOATE.aSTEA SUNT CELE MARICe trebuie sa dea pe Ohmetru acea bobina soc?Cu ce se poate inlocui? Multumesc mult

Guest Sandu-2000

TV: CDV EPT2600 Nu scrie nimic de chasis decit ce am spus mai sus.Pe T-con am memorie 24c16 capsula smd si am mai gasit un 24c8 tot smd.Sa aibe 2 memorii? Mai are vreo 7 tranzistori smd pe care scrie L6 la ohmertu vreo 4 dau bine cu+in primul pin da cu minusul pe celelalte 2 pini pe scala de 2KILO dar unul nu da decit pe 20Mo oare o fi bun nu stiu nimic de tranz astia nu i-am gasit la marcaje SDM am Catalogul si nu se regasesc acolo nu stiu ce Tz pot fi.Am si diode duble tot in aceeasi capsula dar scrie D1,D4 etc.La TZ scrie EX:Q16 Q4 si tot asa.Cind bag tensiune in TV pe T-con clipeste un led smd verde o fi normal sau arata lipsa unei tensiuni la procesor? Fara o schema ma uit ca (cucu-n lemne) ca nu stiu ce sa masor sau daca tensiunile masurate sunt bune.Am sa fac un mic video si o sa-l postez maine sa vedeti fenomenul poate va dati seama Dv-stra ca eu nu stiu ce sa mai caut.Acum am 12,3V si 5,4 dar nu am 3,3V- foarte ciudat ca inainte aveam 3,8 11,9 si 4,9.Cred ca o sa iau si tresele din conectori la puricat poate o fi vreun contact imperfect pe la un conector.Ramane sa postez filmuletul maine si mai vorbim Multumesc frumos ptr.ajutor Cu multa STIMA

Guest Sandu-2000

Nu vad nici un atasment ce schema sa verific? Ai vreo idee, am pe T-CON niste tranz notati L6 smd pe care nu i regasesc in baza de date ce fel de TZ sunt? 2 din ei dau suspect la ohmetru dar nu scurt nu stiu care este Baza asa ca masor la ghici.

Guest Sandu-2000

Asa cum v-am promis incerc sa pun un filmulet cu fenomenul dar a fost facut cu telefonul si nu a iesit prea clara imaginea.Nu pot sa-l atasez nu primeste cu extensia avi,flv,mp4,nu stiu cum sa fac sa vedeti filmul imi pare f.rau dar asta e o sa incerc dupa schemele primite sa vad cum ma voi descurca.Oricum va multumesc foarte mult ca va dati silinta sa ma ajutati poate o sa-l repar pina la urma.Va rog sa intelegeti ca este o situatie mai speciala, eu sunt pe Oxigen la domiciliu nu pot iesi din casa si nu am nici bani sa-l dau la reparat asa ca incerc sa-l fac singur cu ajutorul vostru.Va multumesc mult pentru intelegere,sa nu credeti ca vreau sa fac Scoala prin corespondenta vreau sa am si eu TV nu sa ma uit pe geam la Cainii comunitari care trec pe strada.SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA. :aplauze

Guest Sandu-2000

DA LEONCRIS ESTE CHIAR PLACA SURSA DE LA MINE MULTUMESC MULT O SA SCHIMB CONDENSATORUL SI VOI MASURA DIN NOU TENSIUNILE.Cu respect.... :freaza:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines