Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

T63N1100 si D00-200R-14

ionut8312

Recommended Posts

salutare am gasit la remat 4 radiatoare,la prima vedere am zis ca este o punte redresoare cu diodeabia cand am ajuns acasa am vazut ca defapt sunt doi tiristori T63N1100 si doua diode D00-200R-14am rasfoit netul si nici o foaie de catalog pt vre-unu din eitin sa precizez ca tiristorul pe langa cablul gros mai are 2 subtiri daca detine cineva date despre ele as fi recunoscator

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ionut8312

3

• em2006

2

• 25L91N11

1

• YO8CDQ

1

Gresit, firele subtiri sunt conexiunile G-K tiristor.In circuite de putere, comanda se aplica separat, deci la catod vine atat fir gros, pt partea de putere, cat si fir subtire pt partea de comanda.

• 2 weeks later...

Teoretic da ... daca sint deschisi tot timpul ... ansamblul pe care-l ai a fost folosit ca punte semicomandata , pentru reglarea puterii la iesirea sa ... cu un pic de munca se poate improviza ceva ... eventual cu beta aa 145 , al fostului IPRS ... depinde ce destinatie vrei sa acorzi componentelor ... spor la treaba ! ( s-a mai discutat aproximativ , cauta si la sectiunea Tehnica sudurii ... ) .

...tiristorii in loc de diode?

Da, iti mai trebuie cate o dioda de 1A si o rezistenta, pentru fiecare tiristor. De fapt tiristorul asta si este, o dioda controlata, nu?