Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare schema amplificator audio

steffy89

Recommended Posts

Salut! Ce scheme de amplificatoare audio imi recomandati pentru urmatoarele transformatoare:-2x25 V AC \250W( daca este real ce scria pe eticheta de pe Wega KS3341) are diametrul sarmei de 1mm.Transformatorul mai are si alte iesiri de 55V,22V,6,3V,25V,12V.-50v AC\300W (potrivit etichetei de pe Universum System hi fi 6000).Acest transformator mai are inca o infasurare de 12 VVoltajul este masurat si garantez pentru el.Nu cunosc amperajul ca sa pot calcula puterea si sa garantez si pentru acei Watti! Si nu,nu-l pot masura pentru ca am ars aparatul de masura depasind limita de 10 A pe care o putea masura aparatul.Acum arata valori aiurea!Deci ce scheme s-ar potrivi pentru aceste transformatoare? De preferat scheme destul de complete,stereo sau mono dar sa pot alimenta doua module cu acelasi transformator,cu detalii despre reglaje si daca se poate pcb,daca nu,n-are nimic!

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• steffy89

20

• George

14

• remus68

6

• corneillus

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ai uitat sa specifici ce diametru are sarma in secundarul celui de-al doilea transformator (Universum). Daca poti incearca sa masori si suprafata miezurilor celor 2 transformatoare.

Sarma la celalalt transformator este tot de un mm,suprafata miezului interior al transformatorului "Universum" este de 15cm patrati iar suprafata exterioara 48 cm patrati.La transformatorul cu priza mediana,suprafata miezului interior este de 17,5 cm patrati iar suprafata exterioara este de 47,5 cm patrati!

Dupa datele prezentate de tine, recomand sa folosesti primul transformator. Amplificatorul vrei neaparat sa fie cu tranzistori?

Da,asa l-am legat,dar cred ca am ars aparatul si imi da valori eronate.Uneori imi indica valoare chiar daca nu masor nimic,uneori daca leg doar o borna...iar de multe ori nu indica nimic!Ramane la 0,003

Recomand sa faci un amplificator cu 2 module cu tda7294 fiecare. Ai incercat sa masori cumva intensitatea curentului in secundarul unui traf si ai defectat acel ampermetru? :rade:

Pai dar TDA n-are tensiune maxima de alimentare +\-40V? Al meu neredresat are 2x25...nu stric integratul? Ca am acasa module cu TDA7294,si simple si in punte dar n-am indraznit sa le alimentez cu transformatorul asta...mai am un STk4048 dar la acesta e minim +\-50V si maxim +\-86V...aveam de gand sa astept pana cand fac rost de +\- 75V

Dupa redresare nu o sa-ti dea 40 volti. O sa-ti dea vreo 33-34 volti. 25x1,4=35, minus caderea de tensiune pe puntea redesoare. Insa la tensiunea asta, va trebui sa folosesti incinte de 8 ohmi cu tda7294.

Cred ca ma exprim eu gresit! Transformatorul acela cu tensiune simetrica are 25V pe o singura ramura,la bornele extreme are 50V,eu stiu ca atunci cand il transformi din AC in DC voltajul mai creste