Guest valentin35 Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Va salut. Ma numesc Valentin si am intrat si eu pe domeniu asta frumos numit cnc. Am achizitionat de la hi-end chitul cnc hobi respectiv asta http://www.hi-end.ro/kit-cnc-hobby-p-793.html si mas lua de treaba.Am luat niste profile din fier de 60 pe 40 si an inceput sa le ansanblez dar nu prea miau dat bine. As solicita si eu niste sfaturi sau(si) idei de la profesionisti de pe forun de genu: ce si cum pt mine, si pentru cei ce vor sa construiasca asemenea masini. De genu ce: ce informati imi trebuie inainte de a ma lua de treaba: carti, saituri pdf etc, ce trebuie sa cunpar pt a face un cnc functional mai eftenel si total operational pt lemn, 700, 500, 100. De genu cum: cum se aliniaza axele de ghidaj, cum si unde se monteaza limitatoarele de cursa(intrerupatoarele), si ar mai fi multe, dar pe parcurs si in tinp ce apar respectivele probleme. Multumesc anticipat si toate cele bune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katran Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Frate , nu mai bine mergi tu la scoala si inveti sa te exprimi corect ? Eventual mai coerent ? Ai nevoie de asa ceva mult mai tare decat de o masina din asta ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Multumesc de ajutor, nu stiam ca in cei incepatori se arunca cu pietre ca nu mai postam. Sati fie de bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin 105 Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Adevaru-i ca am ras singur de m-am spart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xragon Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 mai bine lasate de asta si incepe sa citesti carti speciale....ceva de mecanica daca nu te pricepi...sfatul meu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katran Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Multumesc de ajutor, nu stiam ca in cei incepatori se arunca cu pietre ca nu mai postam. Sati fie de bine.Nu este necesar sa te oftici ... daca ai fi depus un efort sa citesti nitel topicurile de pe aici de pe forum , poate nu ai fi pus intrebari de genul asta ... E normal sa te mai impiedici la scris , sa mai mananci o litera , un semn de punctuatie , dar tu ai exagerat . Pur si simplu am avut impresia ca este scrisul unui elev de scoala , si ala nu prea stralucit ... in sfarsit , poate ca am exagerat si eu nitel , m-ai prins intr-o pasa nasoala ... On topic :Man , kitul ala e destul de slabut . Nu prea o sa faci mare branza cu el , mai ales daca nu crosetezi o structura de sustinere serioasa . Despre precizie , ce sa spun ... suruburi trapez ? Deja s-a terminat cu precizia . in definitiv , cam ce vrei sa obtii de la masina ? Ce curse de lucru , ce precizii ? Limitatoarele de cursa sunt ultima ta problema ... Eu propun sa incerci sa desenezi macar o schita a ceea ce vrei sa construiesti , ca sa avem toti o idee macar ... Si dupa aia mai vedem , bine ? Succes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Multumesc D-nul katran, cand am scris eram putin cam etilat dar sincer am nevoie de anumite sfaturi. Stiu ca e mai slabut dar ideia este sa ma obisnuiesc cu ce este un cnc cu softul cu motoarele. Cursele sunt de 640, 460, 75 precizia de 0.1 mm cred ca e ok. Ideia e sa fac ceva pe lemn, icoane, diverse ornamente. Am facut partea de jos respectiv cele 2 laterale si urmeaza restul. Ca soft ma gandesc la cnc linux, mach3 nu-mi permite bugetu. Am urmarit si anumite videotutoriale despre artcam pe yutube. Cam in faza asta sunt acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administratori Badman Posted January 6, 2013 Administratori Share Posted January 6, 2013 @katran nu toata lumea isi permite suruburi cu bile iar daca e construit corespunzator nici nu ai mai mare nevoie de precizie mai mare decat pot sa scoti cu suruburile trapez, si ele au exact aceeasi toleranta ca si unu cu bile uzual adica de 50um/300mm. Pe banii cat ar costa un surub(de care pui tu la ale tale) el a luat tot kitul dar fiecare cu piticii lui si la ce se asteapta de la masina. Ala care are Mercedes, cand vede un Logan zice bleahhh... dar si ala face acelasi lucru ca un Mercedes, si cu unu si cu altu ajungi la destinatie. Ai putea adopta oricare din proiectele astea http://www.hi-end.ro/download/index.php ... ini+CNC%2F Link to comment Share on other sites More sharing options...
katran Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 La multi ani si tie , Vasile !!! S-a terminat vacanta si n-ai de cine sa te iei ? LOL .... Hai nu te mai zburli , ca n-am dat cu parul ... am zis si eu dupa cum m-a dus mintea . Daca s-a simtit cineva lezat , sa ma scuze ... Chiar ma gandeam sa-i spun baiatului sa se uite la masinile tale . Nu sunt scumpe si fac treaba ... Spor la treaba . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administratori Badman Posted January 7, 2013 Administratori Share Posted January 7, 2013 La multi ani !Nu ma iau de nimeni doar ca sustineam ca si cu bani putini poti obtine rezultate multumitoare, doar nu crezi ca se va apuca sa faca matrite cu masina... vrea si el sa zgaraie un lemn acolo iar pentru asta nu are nevoie de nu stiu ce precizie si piese scumpe.Multumesc de recomandare dar ma las de bisnisul asta, imediat ce termin stocurile nu mai fac masini si nici nu voi mai vinde piese pentru ele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Eiii, nu deia am scris eu pe aici. Efectiv am nevoie de anumite sfaturi. Sunt la inceput de drum, nu profesionist. E un hobi. Din 1500 ron salariu ciupesc si eu sa zic 200, 250 ron pe luna si vreau sai bag in proiectul asta. E o placere, sa vad cum masina prelucreaza materia si o sa fac orice sa o realizez indiferent daca o sa treaca ceva tinp pina invat toate cele necesare. Am facut "rost" de mach3 si acum ma chinui sa misc motoarele cu totu ca nu pre imi iese. O sa mai surubaresc pe la setari. Daca ar fi cineva din zona mea sa-mi dea un inpuls ar fi ok. Toate cele bune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Il rog pe D-nul Vasile sa-mi zica cu ce pot deschide acele fisiere, am incercat cu autocad dar era trial si cred ca nu merge. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administratori Badman Posted January 13, 2013 Administratori Share Posted January 13, 2013 fisierele ar trebui sa le poti deschide cu orice program CAD 3d, cu autocad nu merge ca e 2d http://www.fileinfo.com/extension/step cu asta ar trebui sa mearga http://sourceforge.net/apps/mediawiki/f ... =Main_Page Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 merge, multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest valentin35 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Am driver asa http://www.hi-end.ro/driver-cnc-pe-4-ax ... -2625.html motoare asa http://www.hi-end.ro/motor-pas-cu-pas-1 ... -2337.html mach3 Stiu ca am gresit undeva la setari dar nu stiu unde. Imi poate spune cineva. Cand bag sursa de tensiune se blocheaza motoarele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.