Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

avertizare din partea windowsului in legatura cu un hdd...

amassive

Recommended Posts

am schimbat de curand placa de baza, procesorul si ramii, mai aveam un hdd extern pe care l-am demontat si l-am instalat direct in unitate sa nu mai stau cu atatea mataraie pe langa calc., dupa reinstalarea winului a incept sa ma avertizeze ca am nu stiu ce erori pe hardul nou montat, am facut backup la tot ce aveam si i-am dat un low level format, nu-mi mai apare avertizarea respectiva iar hardul pare a se misca in parametri lui. Intrebarea mea este : sa ma risc sa mai stochez ceva pe hardul respectiv sau sa ma orientez catre unul nou?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
Guest andreimihai3

Nu vinde un hdd doar pentru ca-ti spun altii ca ai o problema. Windows la capitolul detectie erori sectoare e slab cat incape. S.M.A.R.T. te alerteaza si el dupa niste considerente. Am HDD-uri la care am dezactivat S.M.A.R.T.-ul si-mi merg bine mersi de 1 an si ceva. Check HDD iti apare in XP si de la un shutdown fortat, ceea ce fac destul de des, as zice.

Diferenta dintre low level format si cea quik format este diferenta oarecum mare ,eu de multe ori cand formatez ,formatez doar low level ,este mai sigur,cel quik format de multe ori raman sectoare defecte deoarece este facut in viteza mare , cred ca doar acest lucru era problema la tine ,oricum te sfatuiesc sa folosesti un program de detectat bad-uri ,le poti pansa badurile si merge ca nou , dar depinde cat de mari sunt ,cu cat sunt mai mari cu atit scade si din capacitatea de stocare deoarece unele baduri pot ajunge si la 2 gb . :smt103:

nu contest ca e diferenta, dar dezavantajul lowlevelului este ca nu poti formata doar o partitie, iar hardul despre care vorbesc are 500gb undeva la 3h de formatare, primii 72% au mers ca unsi in doua ore, restul de 28% au fost un calvar (a durat 3h) presupun ca acolo este problema, oricum numai am spatiu in unitate si de el, noua placa de baza suportand doar 5 sata si un msata. iar sa il folosesc ca hard extern in continuare este exclus mai ales ca tot ce pot salva pe el este destul de vital pentru mine. multumesc inca o data pe raspunsuri, cu prima ocazie am sa ii dau un HDD TUNE si sper ca noul posesor sa se bucure cat mai mult de el.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines