Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Videoproiector HP MP2220


Guest mepf2007

Recommended Posts

Guest mepf2007

Sal all.Am un videoproiector HP MP 2220 si i sa ars lampa si asi dori sa ii pun alta lampa alimentate separat daca stie cineva cum asi putea sa il pacalesc sa porneasca fara lampa lui originala.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

cauta pe placa invertorului (care alimenta lampa) un conector din care un cablu pleaca catre placa de baza a proiectorului. In zona acelui cablu vei gasi 2-3-4 optocuploare (depinde de model, nu stiu ce foloseste hp-ul tau). Unul dintre ele este montat "invers" fata de celelalte in sensul in care este comandat de catre invertor si inchide un circuit de pe placa de baza (celelalte merg exact invers). Incearca fie sa scurtcircuitezi acei pini ("iesirea" optocuplorului - corespunzand C si E tranzistorului din interior - verifica cu datasheet-ul lui) si sa pornesti proiectorul asa fie sa-l pornesti si sa scurtcircuitezi pinii dupa 2-3 secunde. Odata ce faci acel scurt, il mentii. Daca nu merge asa, inseamna ca logica de comanda e ceva mai dajteapta, respectiv semnalul de "lampa ok" e mai complex, ideal ar fi fost sa ai o lampa cu ce sa-l pornesti si concomitent sa masori ce se intampla acolo pentru ca ulterior sa vezi cum poti reproduce si fara lampa.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines