mariantoader82 Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Buna seara ,acest televizor Panasonic sasiu TX2168UR a avut tubul cinescop defect si am adaptat de la un Philips mai vechi sasiu 20CT2236(1) tubul cinescop care se vede in felul urmator Rog frumos un sfat pentru a mari imaginea pe orizontala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popa ionut Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Modifica condesatorul de pe recuperata ,cel din colectorul tranz de linii care este pus la masa pune-l mai mic cu cativa nF, ori jongleaza cu condesatorul de la cuplaj deflexie daca are pus la masa..dar sigur deflexia este bine bagata pe gatul tubului?adica ajunge pana la tub?este deflexia originala care a fost pe placa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariantoader82 Posted December 15, 2012 Author Share Posted December 15, 2012 Da, este deflexia originala ,in colector tranzistorului final sunt 7 condensatori pe care scrie 122J /2kv si pe deflexie este un cond 334J /200v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popa ionut Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 7 condesatori in colector am zis nu baza!!,puneti un alt condesator in paralel pe cel de la deflezie de cativa nF intre 5..10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariantoader82 Posted December 15, 2012 Author Share Posted December 15, 2012 Am incercat mai multe valori intre 1-si 10 nf degeaba tot asa ramine rastru daca pun mai mare se micsoreaza ,multumesc pentru raspuns! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Am incercat mai multe valori intre 1-si 10 nf degeaba tot asa ramine rastru daca pun mai mare se micsoreazanormal ca se micsoreaza imaginea.trebuie sa inlocuiti acest cond de 330n cu unul mai mic,incercati cu 220n/250v.fara probleme merge si cu un cond de 1-2n/1600v peste cei de recuperare(recomand metoda asta).d-l popa a spus total invers in ambele cazuri,se gandea cum sa micsoreze rastrul pe orizontala.si mie parca mi se pare ca bobina nu este intepenita bine pe tub,scoateti penele de cauciuc si vadeti daca mai merge impinsa pe tub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Daca avea imagine se vedea mai bine.Sper sa nu fi pus tub de 110*. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ion_vasile Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Scoti bobina de deflexie de pe tubul Panasonic si o pui pe cel de Philips. Simplu si eficient. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vas Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Tub de 21 toli de 110 grade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Da la modele mai vechi erau iar la cele noi cu gramada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariantoader82 Posted December 16, 2012 Author Share Posted December 16, 2012 Foarte bine domnule Ion Vasile, am schimbat bobinele de deflexie intre ele si acum merge perfect.Multumesc tuturor pentru sfaturi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.