Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Toshiba 30WL46G

Recommended Posts

Salut,Am un LCD Toshiba diag 75 cm.Din cate am inteles este facut pe sasiu Beko.Am avut o problema cu el si am schimbate 3 trafo 4009A de pe placa invertor (placa darfon cred ca V144).In momentul de fata merge ok insa cand il opresc imaginea se inverzeste(nu total,fface multe linii verticale verzi) dupa care se stinge.Am mai avut si cateva situatii candf am schimbate de pe AV1 pe AV2 si a intrat pe o imagine plina de dungi si purici.Am schimbat,am revenit pe AV-ul dorit si si-a revenit.Posibil sa fie ceva ce ardea inainte acele trafo?L-am luat de la cineva care il reparase cu trei luni in urma si tot niste trafo au fost schimbate.Un sfat se poate?Multumesc

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Daca ti-a aparut purici pe AV clar are o probleme la comutatorul av,iar treaba cu liniie acelea verzi orizontale,e cam dubioasa,posibil panel defect.Pune o poza cu liniile acelea verzi.Defectarea trafo invertor este o cauza normala la unele invertoare care merg foarte incinse ori chiar defect clasic de proiectare ca in timp sa cedeze.

• 4 weeks later...

Salut,Am reusit sa fac o poza.Asa apare imaginea cand schimb de pe un canal AV pe alt canal AV.Televizorul are 5 intrari AV din care eu folosesc 3 pentru receiver UPC, PC si dvd.In momentul cand apare imaginea astfel este de ajuns sa schimb postul din telecomanda si sa revin la postul dorit,moment in care imaginea apare corect insa acest defect apare aleator , nu de fiecare data.Cand il opresc imaginea se coloreaza in verde pentru maxim o secunda dupa care se stinge.La oprire nu am putut sa fac poza deoarece se petrece foarte repede. Cineva mi-a spus ca ar trebui sa am undeva pe placa un condensator care nu mai merge ok si acesta se descarca in tub,de aceea se inverzeste.Ati mai intalnit un defect de genul asta? Ma gandesc sa nu strice ceva mai important de prin el si sa ma coste o groaza de bani mai tarziu.

post-72241-139829553882_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines