Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raspberry pi si surogatele


aygun

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Azi a ajuns jucaria .

Ma tot uit pe aici http://www.raspbian.org/ si nu prea gasesc o imagine de inscriptionat pe un card de 8GB ( am luat de 8 ca sa am loc sa ma desfasor ) nu avea rost sa mai bag si in card de 16GB sau 32 .

Cablu HDMI - HDMI am ( o sa il cuplez pe TV ca altceva cu HDMI sau DVI nu am ). Luat si o sursa de 5V/2A pe care urmeaza sa o modific pentru a fi functional cu cablul USB - miniUSB . Astfel incat spersa iasa ceva fain.

 

Nu gasesc o imagine gata pregatita de inscriptionare cu win32diskimager ptr cardul meu de 8GB.

http://thepihut.com/products/raspbian-p ... ed-sd-card

 

Aici zice asa , dar trebuie sa cumpar cardul de la ei .

 

Quality, Branded SD SDHC Card of your choice, preinstalled with the latest Raspbian Wheezy Linux

 

This is the hard drive and operating system for your Raspberry Pi

High quality SanDisk SD card

Auto extending partition to make full use of the card

Ready to use – plug it in and you’re ready to go

Only the most current stable release of the operating system will be used

Fully tested prior to dispatch

 

NEW - Now includes:

 

Latest WIFI drivers for our new USB WIFI adapter

Full support for the new 512MB Model B Raspberry Pi

Easy to use network interface

Ability to overclock your Pi

 

Are cineva idee de unde pot lua o imagine gata de inscriptionat care sa includa si driverele ptr wi-fi ?

Faza e ca urmeaza sa ajunga si adaptorul wireless dar si telecomanda . Le-am gasit pe robofun.

 

Multumesc !

Link spre comentariu

Si la mine a ajuns tot azi. Personal am luat-o pt multimedia, asa ca am pus pe un sdhc cls 10 rasbmc, am bagat un hdd pe usb si se misca fara probleme indiferent de filmele testate. TV-ul e pe perete si in spate am exact atat loc cat sa intre placa, fara sa se vada cabluri.Norocul meu a fost ca a TV-ul (un Samsung) a recunoscut functia CEC, asa ca toate functiile le pot face din telecomanda TV-ului, fara alte improvizatii.Imi place ca prin ftp pot accesa inclusiv hdd-ul, asa ca pot pune rapid filme pe el la nevoie, fara sa ma tot plimb cu stick-ul. Urmeaza sa ma joc cu porturile GPIO pentru niste automatizari :da Per total sunt chiar incantat de achizitie.

Link spre comentariu

Greu cu linux...

 

Iei imaginea de la http://www.raspberrypi.org/downloads

 

Adica asta

 

http://downloads.raspberrypi.org/images ... spbian.zip

 

O torni pe card cu dd din linux sau win32diskimager din windows sau cum poti indiferent cit de mare e cardul. Bootezi, va intra intr-un meniu de configurare in care ai inclusiv optiunea de a expanda sistemul de fisiere la dimensiunea cardului. Apesi pe aia, iei pauza de cafea, gata.

Link spre comentariu

@danb1974 - nu e greu deloc cu linux insa vroiam sa aud de la cineva care a mai facut asta pasii ca sa nu stau sa dau cu el de pamant din prima . Sincer , nu prea am timp de pierdut cum aveam acum 6 sau 7 ani . Am bibilit in java la Looking Glass 3D ca sa il fac sa mearga pe Windows vreo 2 saptamani impreuna cu inca un prieten. El in Linux eu in Windows . La final am publicat articol in MyLinux cu ce trebuie facut si de asemenea am publicat tutorial pe forumul LG3D la vremea respectiva . Zic astea ca sa vezi ca aveam timp de bibileli si de pierdut. Acum nu prea mai am nici rabdare . Daca la vremea aia am stat 8 ore in fata sistemului ca sa fac un amarat de Vector Linux sa vada reteaua wireless ( in 2000 nu era la fel de usor ca acum sa setezi o retea wireless - dar asta o stii desigur - trebuia sa te folosesti de niscaiva fisiere *.bin din driverele de windows .....) acum , daca ceva nu iese cum trebuie , ori dau cu el de pereti ori il pun la vanzare cui doreste la jumatate de pret si iau altceva.

 

De aceea am intrebat.

 

Daca inainte de a pune intrebari luam revista Chip , pe care am luat-o abia azi , in care scrie step by step ce sa faci cu raspberry pi si cum sa faci ( include si screen-uri ) apoi nu mai aruncam intrebarea aici .

 

Eram curios sa stiu ce a facut lumea pe aici cu mini PC-ul asta.

 

Intre timp , ete ce am gasit :

 

http://gooseberry.atspace.co.uk/?page_id=13

 

 

Caracteristici :

 

CPU : A10 1 Ghz overclockable to 1.5 Ghz (1.2 Ghz highest stable overclock on android)

Graphics Processor : Mali 400 MHz

Operating System : Now Android 4.0 ICS

Onboard Storage: 4Gb (upgradeable by Micro SD memory card- 32gb)

Wifi: 802.11 b/g/n

Connectivity: Ac jack, 1x 3.5mm Earphone Jack, 1x Mini Usb, 1x Hdmi Out, Micro Sd slot

 

Din pacate nu stie decat android 4.0 ICS .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stie careva cand vor baga accelerare grafica in Raspbian ?

Acum se misca ca naiba dar nu au implementat accelerarea grafica iar toate task-urile le face procesorul si se misca cam nasol din aceasta cauza.

In rest e ok pentru servere de trebuinta personala , NAS-uri , ( as fi curios sa vad portat FreeNAS pe Raspberry pi ) , astept sa ajunga si modulul Wi-fi ptr a nu mai sta cu firul infipt in LAN.

E super si pentru automatizari in casa . Excelent ar merge cu chestii facute in Java ( http://pi4j.com/ ).

Vad ca se tot dezvolta chestii ptr acest mini computer ARM.

Ramane de vazut ce ne va oferi viitorul. Nu am vazut pe nimeni sa puna ceva Android pe el .

Ar fi fost mai fain .

Link spre comentariu

Cooorect! Insa la ora aia crede-ma ca aveam o lene in fizic !

Ma gandeam ca a incercat cineva deja si ne poate da un raspuns in ceea ce priveste fluiditatea cu care se misca. Din cate observ , inca mai nici una din distributiile linux nu are activata accelerarea video hardware . Nu se foloseste GPU-ul pentru a usura procesorul. Daca s-ar reusi activarea GPU ptr task-urile Video cred ca am putea discuta de un mini-computer la propriu.

 

Iata ce am gasit colateral Raspberry PI :

 

http://wifimag.ro/automatizari/lan-controller

 

si

 

PiFace - http://piregistration.element14.com/signup.html

 

Pi-Face Digital plugs directly onto the top of your Raspberry Pi, and allows you to sense and control the real world. Detect switch states, for example from a door sensor, a pressure pad or any number of other switch types. Then write your own software for Raspberry Pi that determines how to respond to that switch state. You can drive outputs to power motors, actuators, LEDs or anything you can imagine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator timofteandrei

Vad ca s-a cam oprit activitatea pe-aici. M-ar interesa si pe mine un Raspi din-asta pt niste automatizari prin casa, multimedia-center si chiar DVR. As vrea sa-i pun o camera web ca sa supravegheze masinile din parcarea blocului si sa memoreze imaginile pe un HDD de 20GB. Am vazut ca exista niste topicuri pe net in sensul asta, dar eu sunt curios daca a incercat cineva de pe-aici de pe forum. Din ce am observat, cica inregistrarea se face in format M-Jpeg. Mai puneti si voi rezultatele testelor pe care le-ati facut cu RPi, ca poate se mai uita lumea si vrea sa stie ce, cum sau daca merge pe jucaria asta. Stima!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

M-ar interesa si pe mine un Raspi din-asta pt niste automatizari prin casa, multimedia-center si chiar DVR. As vrea sa-i pun o camera web ca sa supravegheze masinile din parcarea blocului si sa memoreze imaginile pe un HDD de 20GB.(...)Din ce am observat, cica inregistrarea se face in format M-Jpeg. Mai puneti si voi rezultatele testelor pe care le-ati facut cu RPi, ca poate se mai uita lumea si vrea sa stie ce, cum sau daca merge pe jucaria asta. Stima!

Si pe mine ma intereseaza sa transform raspi in DVR. Singurul lucru care mi-a reusit in sensul asta a fost sa pun in practica proiectul de pe PiEye. Mi-a functionat impecabil in 320*240 px si intermitent in 640*480 px. Intr-adevar formatul in care face streaming este M-Jpeg. In ceea ce priveste partea de inregistrare nu stiu ce sa zic.In ceea ce priveste lucrul cu raspi in general am reusit sa interfatez la raspi senzor de temperatura DS1620, un senzor PIR cumparat de pe ebay, un led si convertorul A-D/D-A de la http://dx.com/p/pcf8591-ad-da-converter-module-green-145922Exista si un limbaj de programare foarte asemanator cu BASIC-ul folosit la spectrum-uri, foarte usor de invatat si de folosit, care permite inclusiv lucrul cu pionii I/O. Mai multe detalii la https://projects.drogon.net/return-to-basic/Postati detalii cu proiectele pe care le-ati realizat sau lucrati cu Raspberry PI.
Link spre comentariu

Vezi ca a aparut camera pentru R Pi. Nu vei putea face DVR cu R Pi din simplul motiv ca nu vei avea unde sa cuplezi HDD-ul iar calitatea imaginii va lasa de dorit . Ca sa nu mai zic ca latimea de banda pe USB se va diminua . Pentru masina , cel mai bine iti iei doua camere pe care le pui in masina si care sunt si sensibile in infrarosu . Cumparasem eu pentru cineva doua camere video la care a cuplat card microSDHC de 32GB si a lipit camerele la vedere cu ventuze , una in fata , pe parbriz si una in spate pe luneta .A mai vorbit cu unii de la o firma de publicitate si a pus in luneta "Autoturism supravegheat video !" si gata.De ce ? Avea un vecin sugubat care ii zgaria masina cu un cui.Cum isi luase masina noua ( Volvo ) de culoare neagra vroia sa evite situatia de a pati ce a mai patit. Cum a vazut "vecinul" camerele sa dea naiba daca sa mai apropiat .Efectul psihologic a fost minunat .

Link spre comentariu

Intr-adevar a aparut camera pentru raspi, insa costa enorm, aproape cat raspi.Mie mi-ar conveni sa stocheze si pe cardul sd, eu folosesc un card de 16 Gb, iar raspbianul nu cred sa ocupe f mult. Nu stiu cum sa procedez ca sa vad cat spatiu liber mai am. Ar fi si mai fain daca as putea sa ii spun cat spatiu sa ocupe fisierul video si sa inregistreze in bucla, cand umple spatiul alocat sa suprascrie prima parte s.a.m.d. Ce e mai grav e faptul ca nu stiu sa programez in python, stiu doar basic si visual basic, insa VB-ul e pt windows. Caut un tutorial pt DVR, sa fie mura-n gura...

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări