Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 76V0A-94V


blue36

Recommended Posts

Invertor 76V0A-94V dintr-un Gericom Hammer 2430E, mufa de pe invertor are 6 pini,1-2=masa, 3=0,2V, 4=0V, 5-6=19,6V.La ce tensiune se alimenteaza acest tip de invertor si care ar fi pinul de alimentare si comanda? O sa incerc sa il alimentez pe "direct"!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Am rezolvat cu invertorul, mufa de alimentare a invertorului pe partea placii de baza are o mufa cu 12 pini din care erau folositi doar sase, am scos pinul cu tensiunea de 0,2V si l-am pus in mufa la un loc gol unde aveam 3.3V. Am alimentare pe invertor, CCFL-ul se aprinde ok dar nu am semnal VGA. Cred ca este o problema si a Celeron-ului, miine o sa pun unul de proba! Laptopul porneste, se invirte cooler-ul, dvd-romul lucreaza dar nu am deloc semnal pe display!

Link to comment
Share on other sites

Din pacate pentru tine ai un chipset dezlipit de aceea iti lipsea aceea tensiune de adjust (probabil). Acum l-ai fortat sa se aprinda dandu-i tensiunea. Nu conteaza daca se invarte dvd chipsetul poate fi la fel de bine dezlipit. Procesorul (Celeron) nu-i raspunzator de tensiunile invertorului. Invertorul are +19v -(masa) 3.3v (enable) care vine din KB si 1.2-3.3v care vine din placa video (adjust luminozitate). Acum i-ai dat ambele tensiuni dar nu ai eliminat defectul care in niciun caz nu-i la proc nici la memorii nici la cablul de la panel.

Link to comment
Share on other sites

Stai putin, dupa cite stiu Celeroanele sint cele care dau startul pentru afisare pe display. Am dat jos procesorul si se comporta identic.L.E. nu am schema lui, cine este raspuzator de tensiunile pentru invertor? Daca nu merge procesorul in mod normal nu ai nici comanda pentru pornirea invertorului! Corect?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines