Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

daewoo dmq2195txt sasiu CP330

itzu

Recommended Posts

am si eu un tv pe acest sasiu si nu deschide daleiajul vertical decat vreo 8-10cm de la jumatatea ecranului in sus. am schimbat condensatori in sursa, bv, bh, ci final cadre 2bucati si tot la fel merge b+103v aprox, u pe cadre 25,6v. tda3653b, primul pe care l-am schimbat era de la un tv care merge, al doilea era absolut nou. bob deflexie v 9,3ohmi.daca v-ati mai intalnit cu acest defect va rog sa-mi spuneti si mie unde sa mai caut

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

varificati tensiunea de 33v.am sapat si eu la un defect asemanator si s-a dovedit a fi jungla defecta.viewtopic.php?f=17&t=69305&hilit=+cp330inlocuiti obligatoriu c308,c309,c311,c312 si verificati daca semireglabilii vr301,vr302 sunt ok.comunicati tensiunile pe pinii 41,42,43 jungla si pe cei de pe tda3653b.verificati tensiunea de 33v care duce in pinul 42 jungla.comunicati rezultatele.ps: nu uitati de condul din pinul 4 trafo linii cu care trebuie sa incepetipt a evita un dezastru.

condensatorii inlocuiti tensiuni bune, am imagine pe cei vreo 10cm pe care ii deschide, am si sunet, semireglabilii lucreaza, jungla nu am schimbatola mijlocul ecranului am o dunga foarte luminoasa si imagine am doar de la jumatate in sus cam 8-10cminlocuit condi din pin 4 trafo linii 22u250v 105grade nou, 3653 nu se incalzeste decat f putin3653 pe care l-am schimbat l-am gasit gaurit si nu aveam imagine deloc

comunicati tensiunile pe tda3653b si cele din pinii 41,42,43 jungla ca sa tragem concluzia.vechiul circuit era gaurit din cauza condului din pinul 4 trafo linii care a dus la cresterea tensiunilor recuperate linii.ps: cat timp faceti masuratori micsorati putin tensiunea de screen din putometrul de jos de pe trafo linii astfel incat dunga luminoasa sa scada in intensitate pt a nu distruge tubul.

pe cadre tensiunile sunt in limite normale si singura anomalie este in pinul 42 jungla.acolo trebuie sa fie 2,9v.verificati prezenta tensiunii de 33v, cele 3 rez si un cond din pinul 42 jungla(schema partiala in documentul 2).inlocuiti filtrajul cv02 de pe tensiunea de 33v si de preferat si cele de pe 103v din care se obtin 33v(schema in documentul 1).daca si dupa aceste verificari si inlocuiri tot nu-si revine imaginea la normal nu va ramane decat sa inlocuiti jungla.daca puneti degetul pe pinul 42 o sa vedeti ca are tendinta sa se desfasoare complet dat desincronizata.

33v.doc

pin 42.doc

• 1 month later...

revin cu acea tensiune de 33v de pe rv04 care este 31,8vcand am masurat-o pe asta b+ era de 102v. daca as ridica b+ la 103v cred ca si cea de 33v ar fi corectaas schimba jungla dar cum e destul de scumpa...ce ma mai sfatuiti sa fac?

Cum sa schimbi o jungla(adica sa faci 52 de dezlipituri si 52 de lipituri)fara sa pui un osciloscop la pin 43?Cp330 are forme de unda in manualul de service,verificarea e banala.Alt aspect:bobina bv are 14 ohm la tubul de 21 (am masurat una chiar ieri,ce-i drept la un dmq2166,dar cred ca e la fel)deci mai trebuie verificata.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines