Guest dragos112 Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 salutare tuturoram si eu nevoie de o mica schema pt a face un led sau mai multe sa se aprinda direct la priza....este posibill?va multumesc (de mentionat k sunt incepator) Link to comment
corneillus Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 este posibil. cea mai simpla varianta e sa il inseriezi cu o rezistenta de 3 w, calculezi un curent mic prin led, maxim 10 ma sa zic. mai exista si varianta cu condensator si punte redresoare dar nu cred ca se justifica. eu am pus la niste intrerupatoare cand eram prin liceu si a functionat asa cativa ani pana le-am inlocuit. poti increca cu valori de la 22 k in sus. eu atunci am pus parca in jur de 100 k. daca vrei sa pui 2 leduri poti pune 2 anteparalel, caz in care unul va functiona pe o alternanta, celalalt pe cealalta alternanta. Link to comment
Guest Mircel Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 un led sau mai multe direct la priza Link to comment
remus68 Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 https://www.google.ro/search?num=10&hl= ... l=39942515 Link to comment
Recommended Posts