Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa iTX

Guest da78n

Recommended Posts

Recent mi-a cedat sursa iTX dintr-un mini PC. Am comandat deja alta (defapt am comandat un picoPSU) dar postez aici poate a mai păţit cineva şi-mi poate da o sugestie pentru un fix rapid (poate este ceva banal). Am verificat deja siguranţele, sunt toate ok dar m-am oprit aici. Am reperat la ea 5 integrate în capsulă SO-8 marcate cu: 9435, MC34063A şi două RT8105. Mai sunt şi 5buc semiconductoare în capsulă TO-268 marcate cu 529 T70. Restul semiconductoarelor sunt SMD-uri în capsulă SOT-23 + câteva diode.

Posted Image

Sursa este de 120W dar a venit cu un alimentator extern de 12V/5A. A alimentat aproximativ 2 ani o placă de bază intel D510MO.

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Incepe si masoara si altceva ... probabil undeva e o componenta defecta , care asteapta sa o descoperi ... vezi unde sint alimentarile integratelor , masoara iesirile lor fata de masa si plus , masoara electroliticii , poate unul are scurt pe el , te va duce sigur la un semiconductor defect ... cu cit masori mai mult poti face deja niste corelatii , incepi sa " simti " schema , se incalzeste mintea si perceptia ... vezi traseele , lipituri cu culoare diferita de vecinele , orice ti se pare anormal ... poate sint prea poetic ... eu asa procedez , electronica e si " muncitoreasca " , rutina si gindire in acelasi timp ... nu gasesti nimic , reiei ... eventual vezi daca se alimenteaza montajul , apoi portiuni din schema ... ar mai fi multe , eu cel putin nu am o solutie in plic , ca la sah ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines