Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect centrala vismman !


cristeama

Recommended Posts

fratilor ,va rog ajutor urgent pt. o centrala termica vismman vitopend 100 wh1b, problema este ca nu da scinteie, ca sa porneasca gazul mai intii trebuie sa apara scinteia, nu !, sistemul este cu 2 electrozi apropiati intr care cred ca trebuie sa apara scinteia si un electrod de ionizare, va rog urgent sfaturi !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Verificati izolatia cablajului si electrozilor (desi cablurile alea cu izolatie siliconica nu se ard prea usor, ceramica electrozilor sa nu fie crapate sau prea murdara; de asemeni electrozii sa nu fie prea departati, rupti sau arsi (desi sunt dintr-un material destul de rezistent la foc).Urmeaza transformatorul si restul circuitului care genereaza inalta tensiune (unele variante utilizeaza un banal transformator ridicator 220/2x5000V, in timp ce altele au un fel de "aprindere electronica" cu un oscilator si o "bobina de inductie", asemanatoare cu aprinderea auto). Mai simplu e de gasit si verificat intai daca se da comanda de functionare a circuitului de aprindere, apoi daca acesta functioneaza.O alta abordare e interpretarea codului de eroare (majoritatea centralelor moderne au un sistem de autodiagnoza care ar trebui sa faciliteze depanarea).Succes!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines