Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lista cele mai frecvente intrebari incepatori


Recommended Posts

Va cer ajutorul intr-o dilema provocata de o pana de inspiratie. Vreau sa scriu un articol menit sa raspunda la un set de intrebari, pentru incepatorii in ale electronicii. Problema e ca nu imi dau seama inca (,) care ar fi cele mai "cautate" intrebari. Asa ca, solicitatea mea suna asa: va rog sa postati orice fel de intrebari, nelamuriri, curiozitati legata de electronica si tot ce tine sau macar e inrudit cu acest domeniu. Multumesc anticipat !

Link to comment
  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ideea e ca vreau sa fac un blog (pentru aia imi trebuie articolul). Blogul va aduna cu timpul articole atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Bineinteles ca voi vorbi in viitor si despre modul de functionare a componentelor, modul de functionare al diverselor tipuri de montaje, fenomene specifice si tutoriale mura-in-gura.Insa pentru inceput am nevoie de un articol "magnet" care sa atraga cititori (si bineinteles abonati la blog). Si m-a gandit ca cea mai buna solutie pentru asta ar fi un articol care sa poata rezolva rapid o anumita nevoie a celui care il citeste. Daca reusesc sa ajut omul prin acel articol sa afle raspuns rapid la o problema sunt mari sanse ca omul sa revina pe blog sau chiar sa devina interesat sa invete mai mult. Bineinteles, nu pot pretinte ca as ajuta cititorul sa-si repare singur televizorul sau sa-si construiasca propria statie spatiala printr-un simplu articol, ci doresc sa ma iau de subiecte in care absolut oricine poate obtine rapid rezultate. Asa e omul, daca vede ca obtine rezultate cresc sansele sa fie motivat sa incerce si mai mult, insa daca ii bag din prima chestii de baza, intarziind astfel momentul cand o sa aibe rezultate, risc mult sa-i pierd interesul.

Link to comment

Pai hai sa incepem cu ...bobinele/inductorii ; eu am fugit de orice montaj care contine asa ceva pentru ca n-am reusit sa inteleg cu adevarat care este rolul lor sau cum functioneaza . am citit cat am putut despre ele dar n-am reusit sa ma lamuresc decat asupra catorva aspecte minore. orice date suplimentare despre asa ceva sunt binevenite :freaza:

Link to comment

iuli09, multumesc, am notat, insa dupa cum ai formulat tu problema ar trebui sa raspund explicand intreg domeniul dedicat inductoarelor (de la teorie la aplicatii). Rugamintea mea e sa incercati sa va formulati intrebarile sub forma de ... intrebari, adica nu vag. Altfel spus, punctati exact o problema (particulara) la care doriti un raspuns, astfel incat sa pot compune o lista de intrebari scurte la care sa se poata raspunde tot cat se poate de scurt (acolo, in cel mult jumatate de pagina).

Link to comment

Daca te uiti prin forum, vei vedea multe intrebari interesante:- cine imi deseneaza un cablaj pentru TDA7294.- am cumparat un FET100 si se roseste o sirma pe placa. E bun dar nu merge si se aude un biziit in difuzor.- am cumparat o banda de leduri si vreau sa o montez la difuzorul de la calculator astfel incit sa nu se auda mai incet.- vreau sa fac un AV400.- am doua tranzistoare Axxx si Cyyy. Vreau sa fac un amplificator de 200W cu ele; caut schema.Daca vei avea timp sa le cauti, iti va trebui de zece ori mai multa rabdare sa raspunzi.

Link to comment

Eu cred ca ar trebui sa se faca o (mica) distinctie intre incepatori, si anume:-incepatori care au de gand sa invete electronica usor-usor, cu montaje si ceva teorie;-incepatori care vor sa puna 2 led-uri la masina etc. Astora din urma daca le prezinti cea mai mica teorie sar sa dea in tine si nu-i intereseaza. In acest caz trebuie sa vi exact cu raspunsul la dilema lor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines