emy_dx Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Va salut.Am o schema de realizat si nu am acest integrat.Am doar 74LS04.Intrebarea este daca este echivalent 74ls05 cu 74ls04.Din datasheet-uri am vazut ca au aceasi notatie la pini.Multumesc Link to comment
popa ionut Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Merge poti pune...sunt echivalente 100% Link to comment
cirip Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 Nu, nu sunt echivalente 100%. Sunt echivalente ca functie, nu sunt echivalente electric. 04 are iesiri totem-pole, 05 are iesiri colector in gol. Depinde de schema daca se pot inlocui direct. In principiu lui 05 ii trebuiesc rezistente agatate la sursa de alimentare, altfel nu poate genera 1 logic. Din cauza asta, 05 se poate folosi la comunicatii bidirectionale si se pot conecta mai multe iesiri in paralel. 04 nu poate asa ceva.Daca pui schema ne lamurim. Link to comment
emy_dx Posted December 6, 2012 Author Share Posted December 6, 2012 Schema este o interfata pentru portul parallel.Dispun doar de 74ls04 si 74ls06. Link to comment
cirip Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 In cazul schemei postate nu se poate inlocui 405 cu 404. Schema emuleaza o interfata I2C care trebuie sa functioneze bidirectional. Asta se face, printre alte metode, cu drivere cu colector in gol. De fapt standardul I2C cere chiar colector in gol. Link to comment
Recommended Posts