Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampi de gradina


Recommended Posts

Nu stiu daca sa mai discutat, dar e posibil sa eliminam acumulatorul si sa alimentam lampile dintr-o sursa externa?Am 10 lampi insirate pe o lungime de 17m si as trage un cablu de alimentare la lampi de la un alimentator extern(din garaj).Ideea e sa se aprinda singure ca si la alimentarea pe acumulator.

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si daca raman aprinse si pe timpul zilei cu ce incurca? Oricum nu sunt vizibile iar consumul este nesemnificativ. Ca sa le faci sa se stinga ziua ar fi un pic mai complicat. Daca ai lampi cu un singur led (obisnuit) fiecare consuma cam 20 mA , in total 200 mA. Cu un adaptor de 5 V si 1A poti rezolva problema.La fiecare lampa in serie cu LED-ul pune cate o rezistenta de 120-150 ohmi.

Link to comment

Eu as folosi doar corpul :rade: si as baga niste leduri mai decente (in fucntie de cata lumina e nevoie)Pt aprindere doar noaptea,se poate face un montaj simplu cu un fotoelement,pe alimentarea generala (in garaj)Atentie,ca oricum trebuie eliminta montajul electronic din lampa (de ridica de la 1,2V la 3) si ledurile alimentate prin rezistente,dupa cum a spus si Relav

Link to comment
Guest andreimihai3

@mila, lampile alea nici nu stiu ce costa mai mult, ledul no name, un NiCD de 600-1200mAh sau cofrajul? Cu tarusi PVC cioplit si placi din plastic iesi mult mai ieftin. Minipanourile sunt low cost si cu randament scazut.

@stefan33 cel mai rapid si mic program e ImageResizer, exista pe 32 si 64bit, poti da select all si resize to...

@tyc iti trebuie deasupra ledului un con cu varful in jos, dar ce-am vazut pana acum e plastic prost finisat. Fenix are dispersoare din astea si banui ca si altii. http://www.airsoft.ro/FENIX-CAPAC-DIFUZ ... D502N_2932 Ar merge daca ai spatiu ceva din seria http://www.batteryjunction.com/lithium-packs.html care au si protectie.

Link to comment

Si de ce nu s-ar alimenta electronica lampii cu 1,4V cat este caderea de tensiune pe doua diode inseriate pastrandu-se si acumulatorul? in fiecare lampa se monteaza in paralel pe acumulator doua diode inseriate si tot circuitul se inseriaza cu celelalte lampi. Asa, pentru 10 lampi, tensiunea de alimentare ajunge la 14V. Avantajul este ca fiecare lampa se aprinde normal seara si, la 50mA cat consuma, cu un acumulator NiCd de 600mA, se poate face alimentarea cu 50mA in mod continuu, fiind in conditia de C/10 a acumulatorului pentru incarcare "trickle". Cu aceasta metoda se depaseste cele cateva ore cat lumineaza o lampa de gradina clasica (din cauza subdimensionarii celulei fotovoltaice).@tyc: cea mai buna metoda este dispunerea circulara a trei leduri de 1W cu unghi de deschidere de 120 grade pe un radiator central.

Link to comment

e ca un con , dar de fapt generatoarea e o curba.nu e prea usor sa calculezi unul corect adaptat aplicatiei tale si chiar mai dificil sa-l faci, din aluminiu, cu o finisare de tip oglinda. depunerile de nichel pe plastic sunt un compromis ieftin.

Link to comment
Guest andreimihai3

La asta ma gandeam si eu, ca trebuie tatonare. Pentru incercari as folosi cativa cilindri concentrici cu folie reflectorizanta, reglabili cu un surub. Alegi astfel unghiul de dispersie si zona/incidenta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines