Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurare traf driver


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cam vaga intrebarea,scuza fiind ca este la incepatori si se accepta.Vrei sa masori daca mai este functional sau este unul ok/nou dar nu cunosti fazarea si trebuie sa-l pui intr-un montaj?

Link to comment

1-cand vezi un traf de unde stii ca este driver?2-daca totusi stii ca un traf este driver inseamna ca se cunoaste aplicatia si trebuie sa dai cateva date3-driver este un nume dat de oameni pt a se orienta in miile de aplicatii ale trafurilor;altfel trafurile se verifica identic indiferent de aplicatie(nu vorbim de trafuri speciale ca sa nu fac totusi o generalizare gresita)In functie de tipul miezului(ferosiliciu,ferita),marime,aproximare nr. spire(asta e cam greu)se poate sti cam pe unde se plaseaza valoarea inductantei.Este nevoie de o punte care mai arata si factorul de pierderi,un alt indicator pt meseriasi.Daca mai este unul identic se masoara comparativ.Oricum spune povestea lui,din ce aparat provine,ce miez are,dimensiuni.

Link to comment

1-de ce sa masori o sarma pe dioda?!!!!!!!!!!!!2-exprimarea este iar ciudata:inteleg ca un capat ar fi o infasurare iar celalalt capat ar fi cealalta infasurare.Pt ca "un capat" este de obicei un punct(ex. un capat de infasurare)Pe dioda un aparat nu masoara rezistente ci volti;adica daca masori o dioda si indica 0,638 inseamna caderea de tensiune pe dioda(deci in volti)la curentul generat de aparatul de masuraInfasurarile trafurilor se masoara cu ohmetrul,eventual pe megohmi daca da cap de scala

Link to comment

Nu,nu inseamna ca este bun ci numai ca sarma de cupru cu care este bobinat nu este intrerupta.Daca are scurt intre spire tot va arata continuitate dar nu mai poate functiona la parametrii ceruti.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines