Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv thomas model 54tcb141 tx

costelvoicu72

Recommended Posts

salut . am primit acest tv la reparat , si cand dau cautare cauta numai in banda UHF . am intrat in servis dar nu am gasit si celelalte benzi . cum as putea remedia problema sa caute si in banda I si banda III .

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• costelvoicu72

6

• BUGHIU

2

• Toni Marginean

2

• ALEy

1

Top Posters In This Topic

Toni Marginean

Verificati tensiunile pe tuner pentru benzile pe care nu le receptionati si comutatorul de benzi LA7910. Daca aveti tensiunea de 12V pe pinii tunerului la comutare atunci poate fi defect tunerul.

salut . am primit acest tv la reparat , si cand dau cautare cauta numai in banda UHF . am intrat in servis dar nu am gasit si celelalte benzi . cum as putea remedia problema sa caute si in banda I si banda III .

Este adus din UK (marea britanie) ?Daca DA ai intradevar probleme .Modificarea cere multa munca si timp.(sau intraba clientul daca il folosete cu receptor de la satelit sau cablu )Atunci este folosit ca monitor si ai scapat de bataie de cap.

comutatorul de schimbare de benzi isi face treaba si selectorul gaseste programe in banda I si banda III . banuiesc ca ar trebui un dump ? . tv-ul nu este adus din uk. tensiunile pe selector sunt bune . comutatorul de benzi nu primeste tensiunea de 5v din procesor din pinii 7 si 8 si nici la cautare nu apere B I si B III .apare decat UHF

Incercati cu o memorie blank!!!Si asta : ''comutatorul de schimbare de benzi isi face treaba si selectorul gaseste programe in banda I si banda III'' sa intelegem ca NU afiseaza BI sau BIII ci doar UIF?!?!Mai dati informatii despre: procesor,memorie,etc poate reusim sa va ajutam!!!!

salut . vreo idee ceva in legatura cu acest tv ar avea cineva sau a mai intalnit careva acest defect ?au fost facute sasie si pentru UK ? cum sar putea remedia problema

Da, acum am vazut schema!! Imputita treaba,nu are memorie externa,intr-adevar!!! :nebunrau: Daca ati schimbat selectorul si LA7910 ,va mai ramine......procesorul!!! :cry:Totusi ,nu este facut cumva pt ....englezi?!?! Ce FUS are pe IF sunet? de 5,5mhz sau....?