Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator !

Guest Rquim

Recommended Posts

Buna seara ! Ma numesc Catalin si sunt nou pe acest forum . Nu stiu daca am postat la sectiunea buna asa ca imi cer iertare daca am gresit ! Pentru inceput am si eu urmatoarele:-Amplificator auto x4 canale 75xW RMS fiecare , 150xRMS bridge-Subwoofer TreeFrog de 300xW RMS-Alimentat de la sursa de PC 18A pe 12v -Subwooferu pus in bridge pe x2 canale . Problema este urmatoarea : cand dau gain-ul amplificatorului , dupa 35%-50% cam asa aproximativ ,protectia actioneaza la fiecare bass mai puternic , dar sursa merge si alimenteaza amplificatoru in continuare . Gandindu-ma eu putin si cercetand pe unele forumuri m-am hotarat sa ii mai adaug o sursa de 20A in paralel cu cea de 18A . Surpriza tot asa face .Intrebare mea este urmatoarea : Cum as putea sa fac in asa fel sa nu mai sara protectia ?PS:M-am ganditi sa leg toate firele de la sursa la amplificator , banuind ca nu rezista atata tensiune pe acele 2 fire .Multumesc anticipat !

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• popa ionut

2

• ari_panterra

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

aha adica 4/2 =2 ohmi pe canal...deci ...asta este cauza care iti da afara protectia...impedanta mica a difuzorului..pe iesire...ala nu este amplificator de 2 ohmi pe canal...

Tensiunea la bornele amplificatorului scade sub 11Vcc,acesta este unul din motivele pt care se opreste.Ca sa se opreasca datorita folosiri unei impedante prea mici (curent prin finali peste limita SOA) ar trebui sa fie un amplificator mai ''destept'' iar eu ma indoiesc ca e asa si oricum saraciile astea auto lucreaza si pe 2 ohmi/canal datorita tensiunii mici de alimentare al etajelor finale.Trebuie precizat modelul amplificatorului.Sursa de pc nu reprezinta o alternativa pt alimentarea aparaturii auto care necesita consumuri de peste 150W.