Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie pom exterior 24V?


Recommended Posts

Salutare .... ma intereseaza sa achizitionez o instalatie de pom care va fi pusa pe un brad afara deci expusa umezelii, zapezii etc. Am vazut ceva instalatii cu 80 beculete in kau...and cu transformator. Ce parere aveti ? Ma gandesc ca functioneaza cu 12-24V si nu au cun sa te "scuture" cand treci pe langa brad sau atingi ceva din jurul lui.

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Teoretic da, sunt de acord ca este recomandabil ca instalatia sa fie conceputa pentru exterior, practic insa sunt destule situatiile in care se folosesc instalatii banale chiar si de 220 in locuri inalte ferite de accesul copiilor fara sa se intample nimic, iar 24V ma indoiesc sa fie o tensiune suficient de mare incat sa fie afectata de umezeala, becurile ( si duliile lor de fapt ) oricum vor functiona la o temperatura oarecum ridicata, astfel incat umezeala s-ar evapora rapid, este important ca eventualele legaturi ( nade ) sa fie bine izolate.

Link to comment

Eu folosesc instalatie banala cu beculete de 2 ani de zile sta afara pe brad si nu are nimic.Nu sa oxidat sau ceva de genul.vara o mai pornesc odata pe luna cate 2 - 3 ore si inca nu am avut probleme.Este alimentata la 220V si la crengile braduli nu se poate ajunge numai cu scara asa ca nu am cum sa patesc ceva.Cablul este bagat prin pamant pana la priza de afara.

Link to comment

Ea nu are nimic daca functioneaza afara (izoleaza bine de umezeala cutiuta aceea de comanda). Nu e tocmai safety sa o folosesti pe afara, dar doamne fereste te poti electrocute si prin casa.Eu am folosit doua astfel de instalatii in exterior au functionat, insa am vazut ca au oxidat piciorusele de la LED-uri .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines