anddy Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 sal ... am fost de curand la un magazin sa-mi iau un final tip36c pt un amplif JVC iar vanzatorul mi-a zis ca nu are dar imi recomanda 2sa1494 si complementaru ca are putere mai mare functioneaza si la tensiune mai mare.....in fine si acum vreau sa stiu daca pot sai inlocuiesc cu asa ceva?? tre sa mai fac si alte modificari??....i-am cerut bd250c dar mi-a zis ca astia sunt mai buni ..bla bla......se pot pune la un amplif bipolari mai puternici chiar daca nu e nevoie ....? Link to comment
gusti Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 daca se potrivesc mecanic (sa nu mai muncesti si nici sa nu "macelaresti" amplif) si daca electric sunt cel putin la fel (curent, tensiune, factor de amplificare, frecventa de taiere (asta din datasheet) nu vad ce probleme ar fi. E chiar mai bine. Parerea mea... sal ... am fost de curand la un magazin sa-mi iau un final tip36c pt un amplif JVC iar vanzatorul mi-a zis ca nu are dar imi recomanda 2sa1494 si complementaru ca are putere mai mare functioneaza si la tensiune mai mare.....in fine si acum vreau sa stiu daca pot sai inlocuiesc cu asa ceva?? tre sa mai fac si alte modificari??....i-am cerut bd250c dar mi-a zis ca astia sunt mai buni ..bla bla......se pot pune la un amplif bipolari mai puternici chiar daca nu e nevoie ....? Link to comment
anddy Posted June 15, 2006 Author Share Posted June 15, 2006 sal, mai am o intrebare....pe statie scrie impedance 8-16 ohm...iar eu am boxele pe 4 ohm.....si am auzit multe zvonuri ca cica se injumatateste puterea debitata de amplif ...si acum nu stiu :toimonster: ...stie careva ce se intampla cu adevarat in cazul asta si daca e bine sa folosesc amplif asa??? Link to comment
adi_0106 Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 sal, mai am o intrebare....pe statie scrie impedance 8-16 ohm...iar eu am boxele pe 4 ohm.....si am auzit multe zvonuri ca cica se injumatateste puterea debitata de amplif ...si acum nu stiu :toimonster: ...stie careva ce se intampla cu adevarat in cazul asta si daca e bine sa folosesc amplif asa???in cazul tau - statia va debita putere dubla dar risti sa scoti fum din ea - asta in cazul ca nu ai protectie la ea, iar daca ai protectie - la cresterea volumului aceasta intra in funtiune pt a nu te lasa sa iti parlesti amplifu Link to comment
anddy Posted June 15, 2006 Author Share Posted June 15, 2006 statia e jVC si are protectie adica are un releu dar nu decupleaza nici la maxim...a mai decuplat pe unele de 8 ohm si pe unele de 4 ohm dara pe ale mele de 4 ohm nu decupleaza deloc...singura prbl e ca se incalzeste mai tare radiatorul la finali din cate am obs...cred ca si din cauza asta am avut o prbl cu un final ... adica i sa intrerupt o jonctiune in interior(nu sa ars)...dar daca ii pun o racire activa as putea sa o folosesc pe 4 omi??? Link to comment
Recommended Posts