Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR AUDIO

claw

Recommended Posts

Salut tuturor !Am un aplificator care functioneaza pe 4*irfp 9240+ 4*irfp240...problema este ca nu stiu cu cat sa-l alimentez :cry: L-am alimentat cu +/-32 si atunci cand incerc sa dau volumul mai tare incepe sa se auda simtitor prost....va rog ..ajutati-ma cu alimentarea ... :cry:

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• claw

8

• sebi

3

• radu8982

1

• player4

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

o schema cu amplificatorul ar fi binevenita.... e IPA/AV/DIY 400 cumva? Daca da, ar trebui minim 40vcc (asta in load, adica luand in considerare toate caderile...)

Daca amplificatorul a fost conceput si nu modificat pentru 4 perechi de finali atunci cel mai probabil este din gama AV400 sau similar, si atunci alimentarile sale ar fi in gama +/-60<=>+/-75Vcc, un traf cu cate 2 iesiri de 2x45-2x50Vca si 10A ar fi ok.

• 1 month later...

da intradevar asa este .Este un fet400.M-am interesat pe net si am comparat ce am eu si ce am gasit pe pagina respectiva. :aplauze . MULTUMESC PENTRU AJUTOR!!! :101 ACUM PROBLEMA ESTE "CUM LE ALIMENTEZ" PENTRU CA AM DOUA .CEVA SFATURI SI SCHEMA MI-AR SI DE FOLOS...MULTUMESC!

Pe net scrie ca trebuie alimentat cu +/- 70v tensiune dubla ... l-am alimentat cu +/-43v si se aude destul de naspa la un volum crescut pe sarcina de 8ohmi... Cineva mi-a spus ca am nevoie de un traf de 50x2 c.a. si ca prin punte redresoare si filtraj o sa iasa aprox. +/-70 max. Acum nu sunt sigur daca e asa cum mia spus ....vreau si alte pareri...multumesc!

si cum se vor alimenta cele daua kituri ?eu stiu ca se alimenteaza cu +/-70 .Dar am insa niste neclaritati....cele 2 kituri se vor alimenta la comun cu aceiasi tensiune dubla si cu o singura punte redresoare?

ceva poze...Mentionez ca montajul cu fitraj + puntea redresoare nu e facut de mine...in acest caz amandoua kiturile se alimenteaza cu acelasi sursa de curent continuu...oare e bn?eu as fi vrut sa le alimentez individual ,fara nici o legatura intre ele.Doua punti redresoare si doua kituri de filtraj ...asa as fi vrut ...Dar vreau si alte pareri>>>

post-71617-139829563875_thumb.jpg

post-71617-13982956388_thumb.jpg

post-71617-139829563885_thumb.jpg

pai traful scoate 2x50 volti curent alternativ,dupa redresare veti avea +/-70 volti curent continuu.va trebuie o punte de minim 50 amperi iar pentru filtrare 2 condensatori de 15000-22000 mF/80-100 volti.se vor alimenta ambele kit-uri din aceeasi sursa.