simplex Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 ARM Cortex-M este de fapt o denumire generica pentru zeci de microcontrolere diferite Interfata Soft Universala intre programator si toate uC-urile bazate pe ARM este inca departe A se citi si http://forums.arm.com/index.php?/topic/ ... ard-cmpis/ Aceasta este concluzia la care am ajuns in ultimele saptamini dupa ce am investigat controlerele pe 32 biti tip ARM Cortex-M. Degeaba este standardizata unitatea centrala de calcul (nucleul procesorului) daca pentru setarea si lucrul cu perifericele: timere, ADC-uri, porturi I/O este necesara invatarea a sute de functii distincte pentru fiecare producator, si acestia sunt o multime. Tranzitia intre doua ARM Cortex-M, fabricate de companii distincte, este aproape la fel de dificila pentru un programator ca adaptarea la un nou uC total diferit fata de cele cu care are deja experienta. Investigind mai amanuntit lumea microcontrolerelor ARM am aflat ca exista un standard numit CMSIS (Cortex Microcontroller Software Interface Standard) conceput in ideea uniformizarii modului de lucru cu uC-urile ARM, produse de firme diferite. Totusi, mai sunt multe de facut pina cind acesta se va transforma intr-o interfata generala de programare a tuturor microcontrolerelor ARM, existind serioase dubii ca va putea fi gasit un astfel de standard adica un set dat de functii / setari, fie ele si minimaliste, cu ajutorul carora programatorul sa poata folosi unitar periferice diverse de pe ARM-uri variate. Link to comment
ionut8312 Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 daca te pricepi la uC-uri am si eu cateva suteimi poti da ceva informatii daca le pot folosi?ca sta degeaba cateva serii PIC16C57RC GAL16V8 PALCE16V8H NMC27C64Q PAL16L8ACN pal16r4b-2cn PIC16C54 PIC16F819 astea sunt cateva din eleai idee la ce asi putea sa folosesc din ele? Link to comment
Mindware Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Pai daca le cauti datasheet-urile, ai sa vezi in ele ce capabilitati au si ai sa iti dai seama la ce pot fi folosite. Posibilitatile de utilizare sunt mult prea multe pentru a fi enumerate....Stabileste-ti intai o idee, un proiect, ceva ce ai vrea sa iti contruiesti folosindu-le. Apoi cautati un mediu de dezvoltare, compilator, etc, dupa care ori cumperi programator ori iti construiesti. Netul e plin de informatii. Foloseste-te de sutele de tutoriale disponibile, invata sa scrii cod pentru ele. Pana la a face ceva cu ele e drum foarte lung pentru ca daca intrebi " ce ai putea face cu ele" e clar ca nu ai o idee prea ampla in legatura cu acest domeniu... Invata despre microcontrollere in general. Ai sa iti dai seama pe parcurs ce ai putea sa faci cu ele.Numai bine! :bere: Link to comment
ionut8312 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 in mare stiu la ce sunt bune dar stiu ca are sute de utilizari si este adevarat pana sa scriu eu coduri mai am mult poate foarte multe de invatat Link to comment
unuldinei Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Ionut , mama ! Mai lasa jocurile si pune mana si invata C-ul ...dupa aia o sa poti sa faci ce vrei in materie de microcontrolere . Link to comment
Liviu M Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Tu ai vazut de cand e postul lui Ionut mama? Link to comment
Administratori Badman Posted June 4, 2014 Administratori Share Posted June 4, 2014 Cred ca am sa desfintez asta de mai jos cu Subiecte similare ca s-au trezit din moarte subiecte si din 2004... cu sfaturi si indicatii de ultima ora Link to comment
Liviu M Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 (edited) A soo, de la subiectele similare vine? Nici nu le-am vazut pana acum. Mai jos de fereastra de raspuns rapid n-am scroulluit pana acum. Edited June 4, 2014 by Liviu M Link to comment
Recommended Posts