Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idee proiect fezabil Atmel


Guest nathaniel

Recommended Posts

Guest nathaniel

Salut sunt anul 4 la facultatea cu profil electronica apliata.Am citit pe o multime de siteu-ri o multime de proiecte care de care mai complicate cu ATmega.Noi nu stuidem uC-ul asta la scoala, dar m-am informat si pana acum stiu sa lucrez porturile I/O, am facut mici programe care folosesc timerrurile, intreruperile, convertorul ADC si cam atat!Nu o sa am foarte mult timp sa studiez microcontrollerul in detaliu pentru ca anul pare destul de incarcat mai ales de cand m-am apucat de munca si stiu ca nu pot face un proiect doar cu ce am spus mai sus dar evident o sa mai citesc despre uC.Daca imi poate da cineva o idee de proiect FEZABIL si relativ simplu as aprecia foarte mult!Multumesc!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Uite un proiect fezabil:Sa se creeze un sistem de management al unei parcari prin numararea masinilor ce intra si ce ies din parcare.Se va folosi fie un display LCD 16x2 fie afisaj cu 7 segmente (2x7, 3x7, nu are importanta).Trebuie sa ai in vedere la numarare ca timpul cat "conditia de trecere" este indeplinita, pentru a nu avea suriprize daca trece un om spre exemplu. la fel si cand se iese, trebuie contorizat cu minus, cand se intra se adauga 1.Ca sa fie si mai greu, parcarea are o singura intrare/iesire, deci trebuie sa contorizezi si + si - pe aceiasi senzori.

Link to comment
Guest nathaniel

ms de lista matache.......daca dai un serach gasesti o gramada cum am mentionat....mai mult sau mai putin implementabile (pentru nivelul meu de cunostinte zic). Microcontrolerele la electronica aplicata se studiaza la nivel de registru ca sa intelegi cum functioneaza sin caz ca vei implementa "software tools" in viitor. Noi am inceput cu Z80 si acum in singurul lab pe care il avem de uC ne jucam cu 8255 de la Intel. (eu programul il voi face in C evident)@DarkAngel_Bv asa ar implica doua emitatore si receptoare laser si sa numar de cate ori liniile sunt intrerupte, in ce ordine si daca sunt intrerupte in acelasi timp? apoi sa spun eventula ca nu mai sunt locuri. ^_^

Link to comment

Salut,Incearca sa construiesti fara sa te inspiri de undeva un voltmetru electonic de curent continuu, domeniul de masura poti sa-l alegi tu. Cablajul poti sa il faci cit dimensiunea LCD-ului, cu conectori, distantieri, tot ce trebuie. Mai tirziu cind iti vei construii o sursa reglabila il vei inrama acolo. Este un bun punct de plecare.Adevaratele mari proiecte fezabile sint mai mult rodul inspiratiei, decit al transpiratiei. Succes !!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines