Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huruit la rulare Ford


Recommended Posts

Va salut cu respect! Am un Ford escort din 96 si ma deranjeaza zgomotul ce vine de la unul din rotile din spate ,in timpul rularii.Este un fel de huruit,banuiesc ca vine de la un rulmenti desi nu de mult au fost schimbate. Huruitul a inceput sa se auda de la 90km/h in sus dar acum e sesizabil si de la 50km/h. Vreau sa precizez ca la rota din spate-stanga butucul are filet pe stanga si in ciuda acestui fapt mi s-a desfiletat de cateva ori (banuiesc ca se slabea piulita in timpul manevrei in spate).Rulmentul pare sa fie ok,am bagat vaselina,am strans surubul pe butuc numai cat sa nu franeze si sa mearga lin( are doi rulmenti conici). Acest huruit se aude si daca invart cu mana roata (nu tare dar se aude),fiind ridicata spatele masinii.Vreau sa va intreb daca acest zgomot poate proveni de la rulmenti doar sau am citi undeva ca poate fi si de la uzura placutelor de frana,si cam ce se poate face ca sa am un diagnostic sigur? Inca un lucru important ,am observat ca la curbe usoare daca se inclina masina spre stanga( deci curba la dreapta) huruitul scade in intensitate. Astept pareri ,va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu are sigurante, din acest motiv e prevazut cu filet pe stanga la roata din stanga. Problema e ca nici nu pot sa-mi dau seama exact care parte huruie, stiu sigur ca pe stanga mi-au schimbat rulmentul in service dar pe dreapta nu sunt ff sigur. Atunci cand mi s-a slabit piulita pe partea stanga,mi-am dat seama dupa ''dansu'' ce facea spatele masinii in curbe,roata avea un joc destul de mare si s-a si infierbantat butucul putin. Cert este ca in curba la dreapta aproape ca dispare de tot huruitul desi pe roata din stanga se exercita o forta de apasare mai mare.

Link to comment
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines