iuli09 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 As vrea sa acopar cumva grilele de la aparatul de aer conditionat ca sa nu mai pierd caldura in sezonul rece si ca sa nu mai apara condensul . Grilele de care vorbesc sunt de tipul acesta : as vrea ceva cu care sa acopar grilele existente , nu sa le schimb cu alt model . Ce as putea folosi ? Link to comment
gabiferaru Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Metoda quick & dirty: cate o foaie de hartie facuta sul introdusa in fiecare fanta. Link to comment
iuli09 Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 Pana la urma as putea apela si la varianta asta am sperat ca exista ceva gen capac pe care l-as putea aplica direct sau cu ceva ajustari peste grila . Am incercat sa montez o supapa dar , desi se potriveste pentru diametrul tubulaturii , nu acopera taietura din rigips si arata foarte rau asa ca am renuntat la ea . Link to comment
high_voltage_tm Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 În mod normal, ar trebui să ai clapete pe tubulatură, acționate de servomotoare sau manual. Link to comment
lorik199 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Cumpara o rola de scotch de hartie, dar cauta marca 3M, e ceva mai scump dar nu stai dupa aia sa freci lipiciul.Asa rezolvi cel mai simplu. Link to comment
iuli09 Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 din pacate nu am clapete pe tubulatură ; grilele din fotografie au cate doua resorturi care n-am idee ce functie au , dar din cate am vazut nu sunt pentru inchiderea grilei .Daca e sa ajung la banda de hartie ma gandesc sa pun ceva intre banda si grila , sa nu fie doar izolatie cu hartie. o placa de pvc sau macar o tava de aluminiu , din alea pentru gratar . Link to comment
ALEy Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Metoda : daca tot cumparati ceva reorientativa catre o grila de ventilatie cu (obligatoriu) clapet fiind singura obtiune de calitate. Sau: alta "solutie tehnica" fiind introducerea unui clapet la isirea tubulaturi din AC (presupun ca este montat in exterior). astfel se poate separa toata tubulatura interioara de ce exterioar ( cred ca asa este mai ieftin) decit sa inlocuiti toate grilele de refulare locale. Link to comment
Recommended Posts