Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ce pot sa acopar grila de la aerul conditionat ?

iuli09

Recommended Posts

As vrea sa acopar cumva grilele de la aparatul de aer conditionat ca sa nu mai pierd caldura in sezonul rece si ca sa nu mai apara condensul .

Grilele de care vorbesc sunt de tipul acesta :

Posted Image

as vrea ceva cu care sa acopar grilele existente , nu sa le schimb cu alt model . Ce as putea folosi ?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iuli09

3

• gabiferaru

1

• high_voltage_tm

1

• lorik199

1

Pana la urma as putea apela si la varianta asta :rade: am sperat ca exista ceva gen capac pe care l-as putea aplica direct sau cu ceva ajustari peste grila .

Am incercat sa montez o supapa dar , desi se potriveste pentru diametrul tubulaturii , nu acopera taietura din rigips si arata foarte rau asa ca am renuntat la ea .

Posted Image

din pacate nu am clapete pe tubulatură ; grilele din fotografie au cate doua resorturi care n-am idee ce functie au , dar din cate am vazut nu sunt pentru inchiderea grilei .Daca e sa ajung la banda de hartie ma gandesc sa pun ceva intre banda si grila , sa nu fie doar izolatie cu hartie. o placa de pvc sau macar o tava de aluminiu , din alea pentru gratar :rade: .

• 4 weeks later...

Metoda : daca tot cumparati ceva reorientativa catre o grila de ventilatie cu (obligatoriu) clapet fiind singura obtiune de calitate. Sau: alta "solutie tehnica" fiind introducerea unui clapet la isirea tubulaturi din AC (presupun ca este montat in exterior). astfel se poate separa toata tubulatura interioara de ce exterioar ( cred ca asa este mai ieftin) decit sa inlocuiti toate grilele de refulare locale.