Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transmisie semnal wireless la boxe


dj_bryz

Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

in principiu ai putea cu conditia ca boxa sa fie activa (cu amplificare incorporata), introduci jackul receiverului la intrarea de semnal a boxei active, iar semnalul de la sursa (mixer, pc) il introduci la firele de la capsula (dupa ce ai deconectat capsula). poti pune un potentiometru sau semireglabil sa dozezi semnalul, ori un divizor rezistiv, calculat in asa fel tinand cont ca o capsula dinamica nu debiteaza mai mult de cativa mV la iesire iar o iesire de semnal poate debita 0,75-2v, si eventual sa inseriezi si un condensator.

Link to comment

Poti folosi electronica dintr-o pereche de casti wireless... e mult mai sigura treaba. Atentie, de preferat varianta radio, nu cea IR.Gasesti unele darapanate, dar functionale, oricand.

Link to comment

Este vorba de casti ca astea:

Posted Image

 

Eu am primit de la un client unele Sony, cu buretii si alimentatorul lipsa.

Am scos electronica din ele, si astept sa fac ce vrei tu.

 

In modulul cu antena este un receptor cu intrare audio (jack sau rca), mufa de alimentare si comutare canal AB/sau cautator de frecventa.

In casti exista un circuit cu iesirile catre difuzoare, buton de pornire, etc.

 

Tot ce trebuie sa faci, e sa alimentezi si sa dai semnal in emitator, si sa dai din firele care plecau catre difuzoare, semnal in amplificator. Bineinteles, montate in cutii, etc.

 

Mai exista o varianta, pe care am facut-o cand eram in liceu. Emitator FM. Pe asta il pui la sursa, iar la incinte pui in radio/player cu radio, etc. Daca emitatorul n-are putere mare, nu ar trebui sa te caute politia...

 

Daca nu,

Posted Image

Link to comment

sunt casti fara fir care au un emitator in care bagi semnal din calculator si iesirea o preiei de la receptorul incorpotar in castile ce teoretic le pui pe urechi, dai castile microdifuzoarele)la o parte si iei semnalul pe care il introduci la intrarea boxei active. am daca esti interesat o pereche de casti cu inflarosu senheisser si unele phillips prin radio care vroiam sa le bag azi intr-un topic. daca esti interesat discutam pe pm.

Link to comment

Nu, in nici un caz. Bataie prea mare de cap. Iar calitatea...Castile au strict acest scop, si o fac bine. Eu as prefera marca buna SH (Sony, Panasonic, Technics, Pioneer, Philips), decat noi si proaste...

Link to comment

aaa ..mi-am adus aminte de ceva ..scz ..am electronica dintr-un GLADE micro spray ...si iam pus un led...mic..il locul motorasului...intrebarea mea este cum fac sa stea aprins cat timp sunt io in fata senzorului de miscare...?..ca el se inchide dupa 2 secunde :cry:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines