Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

asus p4p800 -nu mai reda video- AJUTOR!!!


Guest theo theo

Recommended Posts

Guest theo theo

buna ziua domnilor!am o problema cu o placa de baza asus p4p800 cu un cpu p4 2.8.problema sta in felu urmator.. acum doua zile umblam pe internet.. l-am resetat pentru ca se misca greu.. era pornit de foarte mult timp, cca 5 6h. dupa ce l-am resetat in timp ce se incarca windowsu s-a resetat singur. l-am lasat sa se incarce din nou, cand iar restart.. l-am stins din buton si am incercat sa il aprind din nou dupa 2 minute insa de data aceasta nu mai reda nimic pe monitor.ce e de facut???am schimbat pe rand in ordine: sursa, ram, placa video, cpu. Aceasi problema :sparge: ce am uitat sa va mai spun este ca buzzeru nu scoate nici un sunet, nici cu placa video/ram bagati in slot nici cu ram/placa video scoase.si inca ceva, atunci cand am placa video si ram puse in slot ledurile de la hdd si power sunt stinse, cu placa video si fara ram sunt stinse dar cu ram pus si fara placa video ori fara ambele, ledurile sunt aprinse amandoua. DE CE?ajutati-ma va rog mult. de doua zile caut pe internet si am hotarart sa imi fac un cont la dvs pe site pentru a va cere ajutoru.Am idee despre calculatoare pe partea de soft si hard..

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest theo theo

o poza reala cu MB se poate?.....c-urile cum sunt?. Imi aduc aminte ca la modelul asta am gasit fet-ul de linga slotul de AGP busit.....dar totusi o poza

nu am cu ce ii face poza..condensatorii sunt toti okayimi puteti spune unde sa ma uit mai exact? la care fet?
Link to comment

...condensatorii sunt toti okayimi puteti unde ma ma uit mai exact? la care fet?

...de unde stiti?....i-ati masurat...ceva ESR-metru aveti? PS: doar ca nu sunt "umflati" nu inseamna ca sunt "okay"...la cat de batrana este aceasta placa trebuie sa acceptati ca nu sunt prea "okay" ...in special cei de langa proc.

In fine fet-ul de care ziceam este chiar intre slotul de AGP si primul PCI....spun din amintire si placa rezolvata de mine a fost P4P800 SE...care imi aduc aminte ca nu difera prea mult ( are un slot special pentru WiFi...dedicat)

Oricum aparat de masura exista?...daca da verifica tranzistoarele din zona CPU (alimentare) ...zona RAM ( cred ca sunt doi) si cel care l-am mentionat mai sus....recomandarea mea este sa scoti alimentarea de tot. (PS: vad ca ati probat cu alta sursa....ati pus si conectorul de 12V ...cel suplimentar ..presupun)

Link to comment
Guest theo theo

...condensatorii sunt toti okayimi puteti unde ma ma uit mai exact? la care fet?

...de unde stiti?....i-ati masurat...ceva ESR-metru aveti? PS: doar ca nu sunt "umflati" nu inseamna ca sunt "okay"...la cat de batrana este aceasta placa trebuie sa acceptati ca nu sunt prea "okay" ...in special cei de langa proc.

In fine fet-ul de care ziceam este chiar intre slotul de AGP si primul PCI....spun din amintire si placa rezolvata de mine a fost P4P800 SE...care imi aduc aminte ca nu difera prea mult ( are un slot special pentru WiFi...dedicat)

Oricum aparat de masura exista?...daca da verifica tranzistoarele din zona CPU (alimentare) ...zona RAM ( cred ca sunt doi) si cel care l-am mentionat mai sus....recomandarea mea este sa scoti alimentarea de tot. (PS: vad ca ati probat cu alta sursa....ati pus si conectorul de 12V ...cel suplimentar ..presupun)

ESR nu am.. sunt ok dpv al ochiului.. feturile de care spuneti dvs eu le stiam de "surse" si nu intelesesem ce vroiati sa spuneti. l-am masurat cu ohmetru. aici nu am inteles ceva. unele imi aratau peste ordinul 1000 pe coletor si emitor (ceea ce eu stiu ca e de bine) iar atele imi aratau pe pe colector ori emitor peste 1000ohmi si pe celalat piciorus imi datea 4ohmi(ceea ce stiu ca nu e bine)

 

masuratorile au fost facute fara nici o alimetare.

atunci cand am schimbat sursa am pus ambii conterori. si cel de 12v si cel cu 20pini

modelul este p4p800-x

Link to comment

fet-urile alea astea de care am zis sunt puse pe alimentarea CPU, memorie si AGP....nu stiu cum ati masurat dar nu suna bine....

verificati si....

http://www.rhcforum.ro/topic/24240-cum-verific-mosfet-urile/

...oricum sunt cateva condensatoare de 1000 micro......negrii..fabricatie OST (mai mult ca sigur sunt duse....se schimba)

...problemele pot apare ddin cauza mai multor componente ...dar nivelul de cunostinte ...exista?

Am idee despre calculatoare pe partea de soft si hard..

.

Link to comment
Guest theo theo

fet-urile alea astea de care am zis sunt puse pe alimentarea CPU, memorie si AGP....nu stiu cum ati masurat dar nu suna bine....

verificati si....

http://www.rhcforum.ro/topic/24240-cum-verific-mosfet-urile/

...oricum sunt cateva condensatoare de 1000 micro......negrii..fabricatie OST (mai mult ca sigur sunt duse....se schimba)

...problemele pot apare ddin cauza mai multor componente ...dar nivelul de cunostinte ...exista?

Am idee despre calculatoare pe partea de soft si hard..

.

stiu undeva la 50% parte de hardware.

ce nu inteleg eu este: de ce atunci cand introduc placa video ledurile nu mai sunt aprinse iar atunci cand o bag sunt ambele aprinse??

normal, indiferent de problema placii de baza ledu de la power nu am trebui sa fie aprins?

Link to comment

....ce nu inteleg eu este: de ce atunci cand introduc placa video ledurile nu mai sunt aprinse iar atunci cand o bag sunt ambele aprinse??normal, indiferent de problema placii de baza ledu de la power nu am trebui sa fie aprins?

..daca iti "omoara" o tensiune..inseamna ca ai ceva in scurt.....poate nu am inteles eu si atunci

:nebunrau: reformulare te rog....nu se intelege nimic

PS: ai masurat tensiunile?

Link to comment
Guest theo theo

 

....ce nu inteleg eu este: de ce atunci cand introduc placa video ledurile nu mai sunt aprinse iar atunci cand o bag sunt ambele aprinse??normal, indiferent de problema placii de baza ledu de la power nu am trebui sa fie aprins?

..daca iti "omoara" o tensiune..inseamna ca ai ceva in scurt.....poate nu am inteles eu si atunci

:nebunrau: reformulare te rog....nu se intelege nimic

PS: ai masurat tensiunile?

tensiunile de la sursa nu le-am masurat :jytuiyu

reformulare la ce?

Link to comment

...reformulare la ce am marcat cu rosu, adica.....cand se "sting "ledurile? cand bagi placa video ...sau fara ea?tensiunile TREBUIE sa fie masurate.....musai...altfel depanarea nu are niciun rost.PS: din cate stiu modelul P4P800SE avea un Led Power direct pe MB....modelul tau nu are acest led?....vezi ce se intampla cu el cand conectezi placa video....

Link to comment
Guest theo theo

...reformulare la ce am marcat cu rosu, adica.....cand se "sting "ledurile? cand bagi placa video ...sau fara ea?tensiunile TREBUIE sa fie masurate.....musai...altfel depanarea nu are niciun rost.PS: din cate stiu modelul P4P800SE avea un Led Power direct pe MB....modelul tau nu are acest led?....vezi ce se intampla cu el cand conectezi placa video....

ledurile se sting atunci cand bag placa video. cu ea scoasa sunt ambele aprinse.da. am ledu acela si eu. se aprinde normal( atunci cand bag cablu de alimentare) nu se stinge sau orice altceva atunci cand pornesc placade masurat am masurat placa dar nu alimentata. insa am schimbat sursa. ba chiar doua..ce ar trebui sa masor? PS. toate componentele dupa placa au fost verificate in alt pc si sunt functionale.
Link to comment
Guest theo theo

daca placa video fct. bine mersi pe alt PC ...atunci nu poate fi decat alimntarea ei ...si in special zona cu mosfet-ul de care ziceam mai devreme.

chiar acum umblu acolo si am descoperit ca pe unu din mosfet nu am nici o tensiune
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines