Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sint confuzat in privinta amplificatoarelor integrate


Guest codebutcher

Recommended Posts

Guest codebutcher

Hm... Am ajuns inevitabil si aici.Ultima data cind m-am ocupat de asa ceva eram in liceu (cam acum 100 de ani parca), si pe vremea aia ne "prosteam" cu 2N3055-uri.Multa vreme am facut greseala sa aplec urechea la electronisti care traiesc in epoca de piatra si cred ca tot 2N-urile sint baza.Se pare ca nu e chiar asa.Acum ca m-am lamurit cu asta, sint foarte "confuzat". Nu stiu ce amplificator integrat sa aleg. Bineinteles, prima bariera in acesta alegere e pretul. Dpdv calitativ, e greu de spus. La amplificatoare chiar e greu de gasit ceva "obiectiv" ca referinta. Tot ce pot sa zic in privinta asta e ca intentionez sa-l folosesc pe boxe cu difuri Peerless (832556/811830), daca asta ajuta cu cevaAm mare nevoie de niste recomandari. Macar spuneti-mi pe la ce producatori sa arunc o privire prin foile de catalog.

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest codebutcher

Da' ce te holbezi asa? :)Sa mor eu daca mai sint la curent cu preturile. Cam care-i diferenta intre astea? Si, ce vrei sa spui prin "apoi"?PS: daca de-abia acum imi fac un amp cu integrate nu inseamna ca vreau sa fie ceva low-end. Tintesc sus baiete :)

Link to comment
Guest codebutcher

Poti sa fii mai precis? Chiar m-ar interesa prin ce scule se foloseste asa ceva. Daca e vorba de combine din alea "pt negri" (doar o figura de stil, nu vreau sa jignesc pe nimeni) nu se pune. Bine, alea nu-s hi-fi, evident.Zic pt ca eu imi aduc aminte ca sculele de genul asta au STK-uri prin ele. Poate gresesc. Intotdeauna m-am intrebat ce fel de integrate sint folosite in ampurile serioase.

Link to comment
Guest codebutcher

Cu riscul de a deveni siciitor, sper ca nu Aiwa :evil:?!Falsuri? :shock: Shit. ....tu-le vaporul mamii lor. Pai imi fac comanda de la sursa atunci si platesc transport + vama :(

Link to comment

STK-uri racite bine iti recomand eu pentru ca bestiutele astea mici au tendinta de a se incinge.

Intra pe site la http://www.vitacom.ro si scrie la cautare pur si simplu "STK" (fara ghilimele :wink: ) Alege-ti ceva la 150W cu THD 0.08 ca stiu sigur ca exista asa ceva si ca nici un TDA nu-i poate ajunge la nas.

Ideea e ca am vazut STK in combina HITACHI si l-am cautat pe net si era doar de 30W. Interesant e faptul ca combine scotea binisor si se tineau chindii frecvente cu ea!

 

Pentru TDA iti recomand doar TDA 7294 dar in scheme bridged si de fapt mai bine TDA7293 ca cica merge mai bine bridged.

 

La lampi si operationale nu ma pricep.

Link to comment
  • 9 months later...
Guest pamihai

Daca tintesti sus foloseste PA - uri produse de APEX. Poti sa scoti undeva la 1000 W pe 4 ohm

am citit threadul acesta si am vazut ca spui ceva de Pa-uri. Am eu niste finale care se numesc PA 400. Stie careva care e treaba cu ele, eventual o schema?
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines