Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme placa d baza INTEL


nationalistu

Recommended Posts

Placa a facut parte dintr-un sistem IBM adus de afara,prezinta urmatoarea problema,incalzeste procesorul,cu tot cu cooler in bios imi arata ca ajunge rapid la 80 grade celsius.Am testat 2 versiuni single core,la fel imi face pe ambele procesoare.Orice sfat e binevenit.

http://imageshack.us/a/img560/3807/img0972hh.jpg

http://imageshack.us/a/img231/4202/img0973ko.jpg

http://imageshack.us/a/img96/6597/img0974iw.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Se poate sa fie si o defectare a senzorului..dar asta nu afecteaza cu nimic procesorul...Citez dintr-un articol...Senzorii externi sunt diode sau termocuple. Acestea se pot decalibra cu timpul. Acelaşi efect îl prezintă şi cei interni (din procesor). Se mai pune problema corectei calibrări iniţiale.Fie că sunt folosiţi senzorii (traductorii) interni sau cei externi, datele de la ei sunt trecuţi printr-un regulator proprietar fiecărei plăci de bază şi interpretaţi aşa cum a dorit proiectantul. Ceea ce înseamnă că deşi traductorul intern are şansa de a afişa cel mai corect temperatura reală şi acesta poate arăta orice trăznaie de valoare. Oricum traductorul intern este de preferat datorită unei mai mici inerţii termice precum şi unei precizii mai mari de care poate da dovadă într-o implementare corectă.

Link to comment
Share on other sites

Daca radiatorul se incalzeste fizic atunci aveti probleme su sistemul de racire. Inlocuiti pasta si verificati functionalitatea coolerului.. Din cate vad in poza in jurul procului observ condensatori de calitate. Deci nu cred sa aveti o problema cu acestia. Sistemul de racire e problema.

Sistemul de racire e imprumutat de la un prieten unde functioneaza pe un desktop cu procesor tot LGA intel,si e de calitate,bineinteles ca am pasta termoconductoare,altfel nu ma riscam sa pornesc placa si sa ard procesorul.Totusi am sa verific daca se incalzeste fizic radiatorul.
Link to comment
Share on other sites

Am verificat mosfetii de pe placa cu un ohmetru sa nu fie careva in scurt,verificat si electroliticii tot cu ohmetru ,si tutusi se incalzeste se simte pe spatele placii cum e cald cablajul de sub procesor.Radiatorul fiind racit de cooler nu ajunge sa fie fierbinte.Are ceva setari in bios legate de v-core,nu-mi da voie sa umblu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines